Αγανακτισμένος ο Τζέιμς ΜακΚλίν – Πυρά προς την FA για υποκρισία οκτώ ετών!

Ο απηυδισμένος Τζέιμς ΜακΚλίν τα έβαλε με την FA – και όχι μόνο – καθώς εδώ και οκτώ χρόνια δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις σχετικές με την εθνικότητά του.

Ο ποδοσφαιριστής της Γουίγκαν, Τζέιμς ΜακΚλίν, αποτελεί μία περίπτωση ανθρώπου, που τα τελευταία οκτώ χρόνια ταλαιπωρείται από κύματα ρατσιστικών επιθέσεων προς το πρόσωπό του, εξαιτίας της εθνικότητάς του. Ο Ιρλανδός αγωνίσθηκε κόντρα στην πρώην ομάδα του Σάντερλαντ το περασμένο σαββατοκύριακο, στο τελικό 2-1 υπέρ των «Μαύρων Γάτων».

Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων δεν σταμάτησαν να τραγουδούν προσβλητικά για τον ίδιο συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με αφορμή πάντα την ιρλανδική του υπηκοότητα. Ο ΜακΚλίν εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του προς την FA – και όχι μόνο – μέσω ενός μακροσκελούς ποστ στο Ίνσταγκραμ.

«Aπό που να ξεκινήσω; Από το γεγονός ότι ο 7χρονος γιος μου παρακολουθεί όλα τα ματς της Γουίγκαν και ρωτάει “για ποιο λόγο αποδοκιμάζουν τον μπαμπά” και του απαντάμε ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει; Αυτό το ποστ δεν γίνεται για να με λυπηθείτε (δεν το θέλω αυτό), αλλά καθαρά από θυμό.

Σκέφτομαι ότι έχουμε μία FA, η οποία κάθε χρόνο έρχεται στους συλλόγους, μας λέει τα ίδια σκ@τ@ κάθε χρόνο περί καταπολέμησης του ρατσισμού, κάθε χρόνο τους εξηγώ την κατάσταση με εμένα και κάθε χρόνο δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Αυτό το κλιπ είναι από τον χθεσινό αγώνα (σ.σ. Σάββατο), όπου οι οπαδοί τραγουδούν συνεχόμενα υβριστικά συνθήματα […] Δε χρειάζεται να το καταγράφω κάθε φορά που συμβαίνει, τη στιγμή που οι διαιτητές αλλά και όλος ο κόσμος ακούει αυτά που ακούω κι εγώ και απλά δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Θα έλεγα ψέματα αν πω ότι πίστευα σε κάποια αλλαγή από την FΑ ή την EFL, αλλά φυσικά ούτε από τη Σάντερλαντ που δεν έκανε τίποτα όταν ακόμη έπαιζα σε αυτούς. Για όσους δε γνωρίζουν τα γεγονότα και απλά με μία φωτογραφία του 2020, που ήταν απλά ένα κακόγουστο αστείο, δικαιολογούν τις πράξεις τους, να πω ότι δέχομαι το ρατσισμό από το Νοέμβρη του 2012. Δηλαδή 8 χρόνια μέχρι τότε. Πάμε Ιρλανδία».

Η εν λόγω φωτογραφία είχε ανέβει στον προσωπικό λογαριασμό του ΜακΚλίν στο Ίνσταγκραμ και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Απεικονιζόταν ο ίδιος, με μάσκα μπαλακλάβα, να μαθαίνει στα παιδιά του… ιστορία.

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!