Άλαρνταις: “Είμαι το ίδιο καλός με Γκουαρδιόλα, Κλοπ & Αρτέτα”

Ο νέος τεχνικός της Λιντς Γιουνάιτεντ, Σαμ Άλαρνταις, προχώρησε σε δηλώσεις που θα… συζητηθούν!

Ο Σαμ Άλαρνταις, μία… μορφή των αγγλικών γηπέδων με παραπάνω από 500 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ σαν προπονητής, επέστρεψε στους πάγκους με αποστολή να σώσει την Λιντς Γιουνάιτεντ. Οι “Whites” έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Χάβι Γκράθια και πλέον ο Άλαρνταις καλείται να κάνει το καλύτερο δυνατόν στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.

Ο 68χρονος Άγγλος, σε συνέντευξη Τύπου μετά την άφιξή του, τόνισε πως οι ικανότητές του δεν διαφέρουν από αυτές των κορυφαίων προπονητών της Πρέμιερ Λιγκ σήμερα, δηλαδή των Γκουαρδιόλα, Κλοπ και Αρτέτα.

“Μπορεί να είμαι 68 και να δείχνω μεγάλος και απαρχαιωμένος αλλά δεν υπάρχει κανείς που να με περνάει ποδοσφαιρικά. Ούτε ο Γκουαρδιόλα, ούτε ο Κλοπ, ούτε ο Αρτέτα. Είναι εκεί που είναι και κάνουν αυτό που κάνουν, όπως κι εγώ”.

“Σε επίπεδο γνώσεων, δεν λέω ότι είμαι καλύτερος από αυτούς αλλά είμαι σίγουρα το ίδιο καλός. Απλά εύχομαι κάποια φόρμα να πάρω την ευκαιρία να το δείξω. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ τώρα, εκτός από το να κρατήσω την Λιντς στην κατηγορία”.

Μιλώντας για την επιστροφή του στους πάγκους, σημείωσε: “Ήταν ένα σοκ γιατί ήρθε σε αυτή τη περίοδο της σεζόν και με τόσους προπονητές να έχουν αλλάξει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, τους περισσότερους από κάθε άλλη σεζόν. Χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να πω το ναι”.

“Λόγω της κατάστασης έπρεπε να βιαστώ ώστε να μπορώ να έρθω γρήγορα εδώ και να έχω λίγο χρόνο πριν το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. Είχα πολλές απαντήσεις από πολλούς ανθρώπους που έλεγαν συγχαρητήρια. Κάποιοι είπαν ότι πρέπει να είμαι τρελός, αλλά απολαμβάνω τόσο πολύ το παιχνίδι. Το να προσπαθήσω να σώσω αυτόν τον σύλλογο και να τον διατηρήσω στην Πρέμιερ Λιγκ είναι μια μεγάλη ευθύνη, αλλά θέλω να τον αναλάβω λόγω του ποια είναι η Λιντς”.

Ξεκινάμε με ένα εύκολο το Σάββατο”, είπε ο Άλαρνταις. “Δεν μπορεί να είναι πιο εύκολο από τη Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας, έτσι δεν είναι; Είναι μια μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες, που πρέπει να αντιμετωπίσω εγώ, και θα πάμε στη Μάντσεστερ Σίτι και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω λόγω της μικρής διάρκειας των αγώνων που έχουν απομείνει και της δυσκολίας αυτών των αγώνων”.