Αλλαγή σελίδας στην Έβερτον με νέους ιδιοκτήτες!

Η Έβερτον «άλλαξε χέρια» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την αμερικάνικη εταιρεία 777 Partners να δίνει τα χέρια με τον Φαράντ Μοσίρι για το 94,1% των μετοχών του συλλόγου.

Η 777 Partners ολοκλήρωσε την εξαγορά της Έβερτον. Η ίδια εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως: Τζένοα, Βάσκο Ντα Γκάμα, Σταντάρ Λιέγης, Ρεντ Σταρ, Χέρτα Βερολίνου και έχει την μειοψηφία των μετοχών στην Μέλμπουρν Βίκτορι.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2023, ενώ μένει και η έγκριση από την FA, την Πρέμιερ Λιγκ και την FCA. Ο Τζος Γουόντερς, μέτοχος της 777 Partners, δήλωσε:

«Έχουμε ισχυρή άποψη ότι έρχεται ένα νέο κύμα εμπορευματοποίησης στο ποδόσφαιρο», είπε, προσθέτοντας ότι οι 777 είχαν πληρώσει μεγάλα ποσά για να επενδύσουν σε συλλόγους που «έκαναν φρικτή δουλειά στην εμπορευματοποίηση του προϊόντος. Το όραμα για αυτόν τον ποδοσφαιρικό όμιλο είναι ότι μια μέρα δεν θα πουλάμε χοτ ντογκ και μπύρες στους πελάτες μας. Είναι ότι θα πουλάμε ασφαλιστικές ή χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή οτιδήποτε άλλο. Η ένταση της ενασχόλησης των οπαδών με τους συλλόγους τους σημαίνει ότι «θέλουν να κερδίζουν χρήματα».