Αν δεν το έχεις δει, δεν ξέρεις από μπάλα!

Ένα άρθρο για τα χαρίσματα των Ε.Υ.Α.Π που ένας ποδοσφαιρόφιλος σίγουρα έχει παρατηρήσει.

 

Καλησπέρα σας φίλοι της σελίδας, καλησπέρα απλέ λαέ, καλησπέρα Έλληνα Υποστηρικτή Αγγλικού Ποδοσφαίρου. Σε τούτο εδώ το άρθρο θα ήθελα να περιαυτολογήσω σχετικά με το site, σελίδα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. ΠΡΟΣΟΧΉ! Δεν θα μιλήσω σαν συντάκτης αλλά σαν φίλαθλος, σαν ένας θαυμαστής της σελίδας, καθώς κι εδώ όπως και το ποδόσφαιρο δεν γουστάρουμε να μιλάμε οπαδικά (Νίκο, Μάνε ακούτε) και μονόπλευρα!

 

Συνάντηση στον Βόλο!
Συνάντηση στο Βόλο! Manchester United 0-0 Chelsea

 

Έχω αρχίσει να γράφω στην σελίδα εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ακολουθώ όμως την σελίδα πριν κλείσει την πρώτη προσπάθεια των παιδιών το αγαπητό μας Facebook (Premier League – Greek Supporters). Σαν γνήσιος ποδοσφαιρόφιλος, θαυμαστής του cult κινήματος, αμέσως αναγνώρισα μερικά στοιχεία αυτής εδώ της σελίδας…

 

Συνάντηση στην Θεσσαλονίκη, Αγγλία 1-1 Ρωσία
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, Αγγλία 1-1 Ρωσία

 

Αρχικά δεν υπάρχουν οπαδισμοί όπως είπα πριν. Σημαντικό για την σωστή λειτουργία μίας ενημερωτικής είναι η αντικειμενικότητα και σε αυτή την ομάδα είναι το πρώτο που θα δεις. Τώρα το ότι όλοι υποστηρίζουμε κάποια ομάδα είναι άλλο θέμα, δεν σημαίνει ότι είμαστε «αούγκανοι» και καμμένοι με αυτήν την ομάδα αλλά πιο διαβασμένοι για την καλύτερη ενημέρωση.

 

14182573_10201987186397345_417464016_n
Screenshot της παλιάς σελίδας που «διασώθηκε»

 

Έπειτα το μπλέξιμο του ερασιτεχνικού με το επαγγελματικό. Δεν είναι κανένα από τα παιδιά επαγγελματίας δημοσιογράφος ούτε έχει τα μέσα ενός επαγγελματία για την δουλειά, δεν γράφει όμως για τα λεφτά γράφει για την καρδιά του, γράφει για το ποδόσφαιρο χωρίς κάποιον αρχισυντάκτη να φιλτράρει τα κείμενα του και να λογοκρίνει τις απόψεις του. Ένα άλλο χάρισμα των ΕΥΑΠ είναι η αγάπη τους για το άθλημα. Σε κάθε άρθρο τους φροντίζουν να το διατυμπανίζουν αυτό.

 

Συνάντηση στην πρωτεύουσα! Liverpool 1-0 Leicester
Συνάντηση στην πρωτεύουσα! Liverpool 1-0 Leicester

 

Μην ξεχνάμε ότι ο υπέρτατος μάστερ αρθρογράφος μας #Τσίλι -μαζί με τη βοήθεια και του #Stam- μας γλεντάει με την σελιδάρα του, The Football Romantics (όλοι like παίδες!). Επίσης είναι για χρόνια ποδοσφαιρόφιλοι με τα μάτια του φιλάθλου και όχι του δημοσιογράφου, όποτε μπορείς να καταλάβεις πολύ εύκολα πόσο καθαρή είναι η σελίδα από δημοσιογραφικές προπαγάνδες.

 

Ε.Υ.Α.Π. παντού!
Ε.Υ.Α.Π. παντού!

 

Τέλος θα ήθελα να κάνω αναφορά στο πάθος για αυτό που κάνουν. Αν παρακολουθείς πολύ προσεκτικά την σελίδα, σίγουρα θα είδες ότι στην deadline day δεν χάθηκε ούτε μία είδηση και νομίζω ότι ήμασταν οι μόνοι που καλύψαμε τις μεταγραφές τόσο άψογα. Εκείνη την πολύ δύσκολη μέρα υπήρξαν παιδιά που έκλεισαν κοντά 20 ώρες online και πάλεψαν στην κυριολεξία με… λιοντάρια!

 

Έχουμε και... χιούμορ!
Έχουμε και… χιούμορ!

 

Όποτε, φίλε αναγνώστη, αν θες να λέγεσαι ποδοσφαιρόφιλος, σίγουρα θα κατάλαβες ότι όλα αυτά τα γνωρίσματα τα βλέπεις και σε έναν ποδοσφαιριστή που κάνει σωστά την δουλειά σου. Αν έχεις ταυτιστεί κι εσύ με τα παιδιά, τότε ανήκεις κι εσύ στην οικογένεια, γιατί για μένα πρόκειται περί οικογενείας! Αυτά από μένα, ΕΥΑΠ ΜΟΝΟ!

 

Όταν η πρώτη μας συνάντηση ήταν στα «σκαριά»!
Όταν η πρώτη μας συνάντηση στην Αθήνα ήταν στα «σκαριά»!

 

Συντάκτης: Γιώργος Παπάζογλου