Η απίστευτη «πρωτιά» του Mesut Ozil

Ο Mesut Ozil μπροστά από τεράστιους ποδοσφαιριστές όσον αφορά τη δημιουργία.

 

Από τότε που μεταγράφηκε στην Arsenal το 2013, ο Mesut Ozil έχει διχάσει τις γνώμες γύρω από το πρόσωπό του.

Ο Γερμανός έχει κερδίσει τον σεβασμό εχθρών και φίλων, όμως αρκετοί αμφισβητούν την αξία του, ιδίως μετά την ανανέωση του τον περασμένο Ιανουάριο, που έκανε το συμβόλαιό του το ακριβότερο στην ιστορία της Arsenal. Οι κριτικοί του προσάπτουν ότι «εξαφανίζεται» σε κάποια παιχνίδια, άλλοι τον κατηγορούν για το «soft» παιχνίδι του, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πλέον, και κλασικά 10ρια σαν τον Ozil δεν έχουν πια θέση σε αυτό.

 

 

Η στατιστική όμως επιβεβαιώνει όσους τον υπερασπίζονται, αφού κανένας παίχτης στην ιστορία της Premier League, δεν έφτασε τις 50 ασίστ πιο γρήγορα από τον πρώην παίχτη της Real. Επίσης, κανένας παίχτης του κορυφαίας κατηγορίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο δεν έχει σερβίρει περισσότερα γκολ ή δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από τον Γερμανό πρώην διεθνή.

Αυτό όμως που δείχνει πόσο εντυπωσιακός είναι ο Ozil στη δημιουργία φαίνεται ακόμα και αν κάποιος πάει πίσω στο 2006 όταν πρωτοχρίστηκε βασικός με τη φανέλα της Schalke.

Από τότε που η συλλογή στατιστικών δεδομένων αναβαθμίστηκε τον Ιούλιο του 2006, οι αριθμοί λένε ότι κανένας παίχτης στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από εκείνον.

 

 

Σε 12 χρόνια, ο Mesut Ozil έχει δημιουργήσει 1,033 ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των θητειών του σε Schalke, Werder Bremen, Real Madrid και Arsenal. Μόλις ένας παίχτης, ο Dimitri Payet, έχει τετραψήφιο αριθμό σε αυτή την στατιστική

Ο πρώην «κανονιέρης» Cesc Fabregas είναι τρίτος με 932 δημιουργίες, τέταρτος ο David Silva της City με 886, και πέμπτος ο Messi με 861. Ο Cristiano Ronaldo βρίσκεται δέκατος με 695 δημιουργημένες ευκαιρίες από το 2006.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Κριθαρέλλης