Από την Τσέλσι στον Μακεδονικό: Ο Λάλκοβιτς ανοίγεται στο eyap.gr (vid)

Ήταν ένα από τα μεγάλα project της Τσέλσι, η ατυχία τον εμπόδιζε διαρκώς να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, όμως ο Μίλαν Λάλκοβιτς κατάφερε να γράψει ιστορία στα μέρη μας με τη φανέλα του Μακεδονικού Νεάπολης.

Είναι μερικές ιστορίες αθλητών που από την πρώτη στιγμή σου κινούν το ενδιαφέρουν. Στο άκουσμα της είδησης πως ένας παίκτης που αγωνίστηκε στην Τσέλσι πήρε μεταγραφή για την τρίτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, οι Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι.

Τι κι αν δεν σημείωσε επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα των «Μπλε» (αγωνίστηκε σε φιλικά υπό τις οδηγίες του Αντσελότι), ο Λάλκοβιτς υπήρξε σε μια «χρυσή φουρνιά» νέων παικτών της Τσέλσι και έκανε πολύ ωραία πράγματα μαζί με τον Ντάνιελ Στάριτζ.

Φυσικά, και μόνο οι προπονήσεις με Λάμπαρντ, Ντρογκμπά, Τέρι, Ντέκο, Εσιέν, Ανελκά, Τσεχ και άλλους παιχταράδες της πρώτης ομάδας της Τσέλσι αποτελούν σημείο αναφοράς για τη διαδρομή μιας ποδοσφαιρικής καριέρας. Πόσο μάλλον για έναν νεαρό που ξεκινάει από τη Σλοβακία για να ακολουθήσει το όνειρό του.

Στην περίπτωση του Μίλαν Λάλκοβιτς, το όνειρο κόντεψε να γίνει εφιάλτης, καθώς οι συνεχόμενοι τραυματισμοί εμπόδισαν την εξέλιξη που και ο ίδιος περίμενε.

Όμως στιγμές σαν αυτές που έζησε την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Μακεδονικού είναι αυτές που θυμίζουν στον Λάλκοβιτς, αλλά και στον καθένα μας την ονειρική πλευρά του ποδοσφαίρου.

Δείτε μέσα από την κάμερα του eyap.gr τη συνέντευξη του Μίλαν Λάλκοβιτς που μιλάει για όλους και για όλα. Τους δανεισμούς του σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Το πέρασμά του από Ολλανδία και Τσεχία. Την καταπληκτική πορεία και την ιστορική άνοδο του Μακεδονικού Νεάπολης στη Β’ εθνική.

Η στιγμή που έφτασε κοντά στον Π.Α.Ο.Κ., αστείες ιστορίες από το αγγλικό ποδόσφαιρο και η εντύπωσή του από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά με μια σημαντική χρονική καθυστέρηση, καθώς διάφορες δυσκολίες εμπόδισαν την δημοσίευση της συνέντευξης το καλοκαίρι, όταν και γυρίστηκε, όμως βλέποντας κανείς ιδιαίτερα τις τελευταίες σκηνές του βίντεο, θα καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο είχε ο Σλοβάκος για την ομάδα του Μακεδονικού και πόσο μεγάλης σημασίας ήταν η μεταγραφή του στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να σας στερήσουμε αυτή την ιστορία…