Από τον Gerrard και τον Rooney, στον Henderson

Ο Jordan Henderson έγινε σήμερα αρχηγός της εθνικής Αγγλίας μετά την απουσία του Rooney από την ενδεκάδα, ξεκινώντας τη νέα εποχή των «λιονταριών».

 

 

Ο Gareth Southgate δεδομένης της απουσίας του Rooney επέλεξε ως αρχηγό τον Jordan Henderson. Η επιλογή του αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Henderson είναι ο αρχηγός της Liverpool, ο αντικαταστάτης που ο ίδιος ο Gerrard άφησε στην θέση του πριν φύγει και ο Steven δεν θα έδινε ποτέ σε κάποιον τυχαίο το περιβραχιόνιο.

 

jordan-henderson-553778

 

Το κενό της απουσίας του Steven σίγουρα δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε να αντικατασταθεί επάξια αλλά ο Henderson είναι ο παίκτης που έχει όλα τα συστατικά για να το πετύχει. Το στυλ παιχνιδιού του έχει βελτιωθεί πολύ, είναι κορυφαίος στις πάσες και έχει βελτιώσει αισθητά το σουτ του.

 

Στην Αγγλία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αρχηγός παραμένει ο Rooney αλλά λόγω της απουσίας του από την ενδεκάδα, και πάνω από όλα της αβεβαιότητας που προκαλούν οι πρόσφατες εμφανίσεις του, το περιβραχιόνιο το πήρε ο Henderson. Ο Southgate προετοιμάζει το έδαφος για την μετά Rooney εποχή, χρίζοντας τον μέσο της Liverpool ως τον απόλυτο καθοδηγητή για το μέλλον της Αγγλίας. Τα πάντα σε μία ομάδα ξεκινούν από τον αρχηγό. Ο πιτσιρικάς που άφηνε την Sunderland το 2011 για την  Liverpool θα ηγηθεί της νέας φουρνιάς παικτών θέλοντας να βάλει τέλος στο μακρύ κατάλογο των αποτυχιών των Άγγλων.

 

1945171233

 

Άλλωστε ο Jordan  δεν είναι ονειροπόλος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως κατανοεί την αγανάκτηση των φιλάθλων για την πρόσφατη αποτυχία του Euro, έχει θέσει χαμηλά τον πήχη και δείχνει πως κερδίζει την εμπιστοσύνη του κσμου (στο Liverpool τουλάχιστον) και σιγά σιγά του προπονητή του (Klopp, Southgate).

 

Το αν έχει ή όχι τα προσόντα θα το δείξει η πορεία. Πάντως το να διεκδικείς και να κερδίζεις την αρχηγία ανάμεσα στους Joe Hart και Gary Cahill δεν είναι λίγο, με τον Southgate να τονίζει: «Αυτό που μέτρησε για μένα ήταν ότι διαδέχτηκε τον Gerrard στην αρχηγία της Liverpool, ενός από τους πιο επιτυχημένους και αγαπητούς Άγγλους ποδοσφαιριστές στο Νησί».

 

Ο νέος αρχηγός των «λιονταριών» (απουσίας του Rooney) είναι μόλις 26 ετών. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική του στις 17 Νοέμβρη του 2010, όντας 20 ετών και 153 ημερών σε ένα παιχνίδι ενάντια στην Γαλλία. Στα 5 χρόνια που είναι στο ροστερ έχει ξεκινήσει βασικός 20 φορές και ως αλλαγή 9, ενώ έχει «βγάλει» 11 γεμάτα παιχνίδια (90λεπτα). Ακόμα ψάχνει το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ενώ το 2012 είχε ψηφιστεί ως παίκτης της χρονιάς των U-21 της Αγγλίας.

 

Κάθε αλλαγή σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής συνδυάζεται από αβεβαιότητα, απλά αυτή μετριάζεται όταν σε χρίζει ως διάδοχο και αντικαταστάτη του ο απόλυτος αρχηγός Steven Gerrard.