Αρτέτα: «Κάναμε ένα μεγάλο βήμα σήμερα»

Η Άρσεναλ έφυγε αλώβητη από το Έτιχαντ και συνεχίζει ακάθεκτη στο κυνήγι του τίτλου με τον Μικέλ Αρτέτα να αναφέρει ότι δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, μιλώντας στο Sky Sports, ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι απόλυτα ευχαριστημένος [με έναν βαθμό]. Ακούστε, νομίζω ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα σήμερα. Είχαμε την εμπειρία να παίξουμε εδώ την περασμένη σεζόν και σήμερα παρουσιαστήκαμε με διαφορετικό τρόπο. Παίξαμε το παιχνίδι με εξαιρετικό τρόπο και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει πολύ καλύτερα, ειδικά με την μπάλα στο τελευταίο τρίτο.

Δεν είχαμε αρκετή ψυχραιμία για να παίξουμε, και αφού είχαμε κάποιες μεγάλες, μεγάλες στιγμές για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Για το τι ήταν εξαιρετικό στην εμφάνιση: «Η αφοσίωση των παικτών, η πειθαρχία που είχαν στα αμυντικά κομμάτια όταν ήμασταν πολύ ψηλά στο γήπεδο, κερδίσαμε την μπάλα αρκετές φορές. Στη συνέχεια, όταν έσπασαν το πρέσινγκ, ακολουθήσαμε πίσω και μείναμε βαθιά.

Όταν προσπάθησαν να μετακινήσουν το παιχνίδι με γεμίσματα, κάναμε πολύ καλή άμυνα στη περιοχή. Τα πήγαμε πολύ καλά. Το 2021 ήταν η τελευταία φορά που δεν σκόραραν στην έδρα τους, τρία χρόνια, οπότε αυτό λέει πόσο δύσκολο είναι.

Για το ότι αν σκληρή και συνετή σήμερα η Άρσεναλ: «Απολύτως. Και πρέπει να έχεις αυτές τις εμφανίσεις με και χωρίς μπάλα, ειδικά χωρίς, για να πάρεις κάτι από ένα παιχνίδι εδώ. Χωρίς την μπάλα μας έλειπε κάποια ψυχραιμία, ειδικά στις στιγμές που είχαμε».

Σχετικά με το σχέδιο παιχνιδιού: «Είναι δύσκολο γιατί έχουν τόσες διαφορετικές καλές μονάδες και κινούνται τόσο πολύ μέσα και στη περιοχή, από τον εξτρέμ που μπαίνει μέσα, από τους κεντρικούς αμυντικούς που ανεβαίνουν, από τους αμυντικούς που ανεβαίνουν.

Πρέπει να διατηρήσεις ορισμένες αρχές για να μπορέσεις να τους κρατήσεις υπό πίεση, και όταν δεν το κάνεις τότε είσαι χαμηλά. Σε εκείνο το σημείο πρέπει να είσαι πειθαρχημένος, ώστε να μην μπορούν να σε τελειώσουν ανά πάσα στιγμή.

Για το αν η σχέση του με τον Γκουαρδιόλα επηρέασε το παιχνίδι να είναι σφιχτό: «Ναι. Νομίζω ότι πρέπει να είναι. Όταν έχουμε την μπάλα και όταν δεν την έχουμε πρέπει να προσαρμοζόμαστε και αυτοί πρέπει να κάνουν το ίδιο. Έτσι είναι με κάθε προπονητή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο.

Γιατί ήταν ένα μεγάλο βήμα για την Άρσεναλ σήμερα: «Ερχόμενοι σε αυτές τις μεγάλες θέσεις δεν έχουν κάνει πολλές ομάδες αυτό που κάναμε εμείς σήμερα, ειδικά όταν διακυβεύονται πολλά και η πίεση ανεβαίνει. Το να ανταποκριθούμε σε αυτό είναι ένα ακόμη βήμα.

Για τον τίτλο: «Τίποτα δεν αλλάζει. Θέλαμε να κερδίσουμε αλλά δεν το κάναμε, ξέρουμε το αποτέλεσμα της Λίβερπουλ αλλά πρέπει απλά να συνεχίσουμε. Υπάρχουν ακόμα πολλά για τα οποία πρέπει να παίξουμε».