Αρτέτα: “Μπορούμε να ελέγξουμε μόνο το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς”

Η Άρσεναλ πέτυχε ακόμα μία νίκη στη “μάχη” του τίτλου και ο Μικέλ Αρτέτα ήταν σαφώς ευχαριστημένος με το 4-1 επί της Λιντς.

Αρχικά, ο Αρτέτα κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως έφτασε τις 100 νίκες με την Άρσεναλ: “Δεν το ήξερα. Είναι ένα σπουδαίο νούμερο και πάμε για το επόμενο”.

“Είχαμε μερικά θέματα με μερικούς παίκτες. Ήταν περίεργες αυτές οι μέρες γιατί δεν ξέραμε ποιους θα έχουμε διαθέσιμους και ποια θα είναι η ενδεκάδα. Μετά από τη διεθνή διακοπή δεν ξέρεις αν θα έρθουν έτοιμοι και με το καθαρό μυαλό να κάνουν αυτά που πρέπει για να κατακτήσουν αυτό το πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνιση”.

“Μας το έκαναν δύσκολο. Χάσαμε την μπάλα σε καίρια σημεία κόντρα σε μια ομάδα που βάζει τέσσερις γρήγορους παίκτες μπροστά να παίζουν στην αντεπίθεση. Μετά πήραμε τον έλεγχο του αγώνα και ήμασταν πολύ καλοί στις δύο περιοχές”.

Έπειτα, ο Αρτέτα σχολίασε την επιστροφή του Γκάμπριελ Ζεσούς στα τέρματα: “Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και την δουλειά που κάναμε τους τελευταίους πέντε μήνες με όλο το προσωπικό. Σήμερα ήταν η ανταμειβή του”.

“Σκοράραμε με μία τρομερή κεφαλιά του Γκρανίτ Τσάκα. Και το timing και η ευστοχία. Έχει την ικανότητα να τα κάνει. Νομίζω τώρα έχει τρία γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς. Πάει πολύ καλά. Ξέρουμε το αποτέλεσμα του αγώνα της Σίτι, καθώς ήταν μεγάλο παιχνίδι και είδαμε κάποια μέρη του. Αλλά όταν ήρθαμε εδώ θέλαμε να επικεντρωθούμε σε εμάς και την ομάδα μας. Είναι συνηθισμένοι. Μπορούμε να ελέγξουμε μόνο το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς”.