Brighton: Το ρόστερ για τη σεζόν 2020-21

Τέταρτη συνεχόμενη σεζόν για τους «Γλάρους» στην Premier League, που τείνουν γίνουν μόνιμοι «κάτοικοι» μέσα από την τίμια δουλειά τους.

 

Τερματοφύλακες

 

Ξεκάθαρα τα πράγματα κάτω από τα γκολπόστ, με τον Mathew Ryan να είναι βασικός και αναντικατάστατος στο AmEx Stadium τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «ξελασπώνοντας» ουκ ολίγες φορ την ομάδα του στο πρόσφατο και μη παρελθόν. Πίσω του έχουμε τον Jadon Steele, τον Robert Sanchez που επέστρεψε από το δανεισμό του στη Rochdale και τον Christian Walton που γύρισε από το δανεισμό του στη Blackburn.

 

 

Κεντρικοί αμυντικοί

 

Πληρότητα, αλλά και ποιότητα σε αυτή τη θέση για τους «Γλάρους». Πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός της ομάδας και ηγέτης της άμυνας, Lewis Dunk. Ακολουθούν οι Dan Burn και Adam Webster, που τα πήγαν πολύ καλά στην περσινή, πρώτη τους χρονιά με την ομάδα, αλλά και ο Ben White που επιστρέψει με πολύ υψηλές προσδοκίες από τη Leeds. Φυσικά, ήρθε στην ομάδα και ο Joel Veltman από τον Ajax, σε ένα εξαιρετικό deal για το σύλλογο του Νότου.

 

Πλάγιοι αμυντικοί

 

Λίγες οι λύσεις εδώ για τη Brighton, που ίσως αναγκάσουν τον Graham Potter να προβεί σε κάποιους πειραματισμούς. Αριστερά υπάρχει o Bernardo, ενώ μπορεί να αγωνιστεί εκεί με επιτυχία και ο Dan Burn. Στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα βρίσκουμε τον πολλά υποσχόμενο Tariq Lamptey, αλλά λύσεις μπορούν να δώσουν εκεί ο Joel Veltman και ο Adam Webster.

 

Κεντρικοί μέσοι

 

Πολυκοσμία στο χώρο αυτό για τους Νότιους, με τον «κορμό» να παραμένει στο AmEx Stadium. Στη θέση των αμυντικών μέσων, υπάρχει αρχικά το «μηχανάκι», Dale Stephens, το επίσης «πολυεργαλέιο», Yves Bissouma, αλλά και ο νεαρός Ρουμάνος, Tudor Baluta. Στη θέση των εσωτερικών χαφ συναντάμε φυσικά τον νεοφερμένο, Adam Lallana, τον Davy Propper, ξανά τον Bissouma, αλλά και τους νεαρούς απόφοιτους των ακαδημιών της ομάδας, Jayson Molumby και Max Sanders. Σε αυτή τη θέση μπορούν να αγωνιστούν επιτυχώς οι Pascal Gross και Steven Alzate.

 

 

Επιθετικοί μέσοι

 

Σε αυτή τη θέση υπάρχουν λιγότερες λύσεις, αλλά διόλου άσχημες ποιοτικά. Έχουμε, λοιπόν, τον Alexis MacAllister, τον πολυθεσίτη Pascal Gross, τον επίσης «πασπαρτού» Steven Alzate, αλλά και τον Adam Lallana που θα χρειαστεί να δώσει λύσεις ως επιτελικός μέσος, δεδομένης της ποιότητάς του.

 

Ακραίοι επιθετικοί

 

«Μάχη» θα έχουμε εδώ για τις φανέλες των βασικών εξτρέμ, αφού όπως θα δείτε, δεν είναι λίγα τα ονόματα που έχει εδώ στη διάθεσή του ο Potter. Αρχικά, υπάρχει ο Leandro Tossard που δύσκολα θα βγει από το αρχικό σχήμα, ενώ ακολουθούν κατά πόδας ο Ιρανός, Alireza Jahanbakhsh, ο Solly March και ο ξεχασμένος, Jose Izquierdo. Κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί εκεί ο Pascal Gross, αλλά και ο Aaron Connolly.

 

Κεντρικοί επιθετικοί

 

Απλούστερα τα πράγματα εδώ, με την περσινή αποκάλυψη, Neal Maupay, να είναι ήδη ο βασικός φορ της ομάδας. Πίσω του, ή γιατί όχι και μαζί του, η επίσης ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν, Aaron Connolly. Στη Brighton επέστρεψε ο Florin Andone, ενώ υπάρχει και ο νεαρός Σουηδός, Viktor Goykeres.

 

 

Συμπερασματικά, η Brighton δεν άλλαξε πολλά πράγματα, αλλά προέβη σε κάποιες εξαιρετικές κινήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «ενέσεις» ποιότητας. Ο Graham Potter άκουσε πολύ καλά λόγια στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής στην Premier League, με την ομάδα του να στέκεται αξιοπρεπώς και τον ίδιο να παραδέχεται πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν οι «Γλάροι» να τα καταφέρουν επαρκώς και φέτος.