113 views

Το συγκινητικό ποίημα του Walt Whitman «Oh Captain, My Captain» μιλάει για την πτώση του καπετάνιου και την απώλειά του από το καράβι του. Στα φαντασιακά καράβια μας ο καπετάνιος εδώ και καιρό ήταν ο Mohamed Salah (ο θαλασσινός;;;), όμως ήρθε και για αυτόν η ώρα να πέσει.

 

Έπρεπε να ανατρέξω σε αρκετά παλιά άρθρα μας στους ΕΥΑΠ FPL για να βρω κείμενο «Captain Picks» που δεν έχουμε πρώτη επιλογή τον Salah. Ήταν για την GW6 στα τέλη του Σεπτέμβρη και εκείνη τη φορά είχε χάσει την θέση του από τον ίδιο παίκτη που θα τον χάσει και τώρα. Τον Cristiano Ronaldo (12,4M Owned by 31,6%). Μια επιλογή με ρίσκο, λαμβάνοντας υπόψην τόσο την προσωπική του φόρμα, (ένα γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια), όσο και την συνολική φόρμα της Manchester United (μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια). Επίσης είναι κατανοητό πως πολλοί μπορεί να μην τον έχετε καν στην ομάδα σας, οπότε να τον βάλετε και αρχηγό λίγο δύσκολο. Είναι γεγονός πάντως πως ο Cristiano συνήθως με τις χαμηλής δυναμικότητας ομάδες επιστρέφει. Αυτή τη στιγμή πολύ πιθανόν να είναι και στα πέναλτυ και δυστυχώς για τον Foster, τείνει να τα βαράει καλύτερα από τον Aubameyang. Η κάκιστη άμυνα της Watford των μηδέν clean sheets είναι κάτι στο οποίο θα χτυπήσει η ομάδα του Ole που θέλει να μπει με το δεξί στην μετα-international break εποχή.

 

Captain Ronaldo

 

Μπορεί να τον κράτησα μακριά από το τιμόνι του αλλά πιο κάτω δεν επιτρέπεται να πάει για αυτό και δεύτερη επιλογή είναι ο Mohamed Salah (13,0Μ Owned by 71,6%). Ότι και να πούμε για αυτόν τον παίκτη είναι λίγο, η φόρα με την οποία μπήκε στη σεζόν είναι απίστευτη, ουσιαστικά έχει πάρει την Liverpool από το χεράκι και την οδηγεί σιγά σιγά στην κορυφή. Για αυτό και αυτή τα βρίσκει δύσκολα στην κακή του μέρα, πχ. το τελευταίο παιχνίδι με την West Ham εκτός. Αντιμετωπίζει την Arsenal, η οποία μοιάζει να έχει βρει ένα μομέντουμ και μια γενική σταθερότητα στην άμυνα, ιδίως στο πρόσωπο του Aaron Ramsdale, μετρώντας δύο συνεχόμενα clean sheets. Προσεγγίζοντας λοιπόν την αγωνιστική με βάση τα fixtures ο Αιγύπτιος χάνει τη θέση του Captain, κι ας μας έχει δείξει πολλάκις πως δεν λογαριάζει από αντιπάλους. Παρόλα αυτά, βάσει ownership και αναμενόμενου E.O. (Effective Ownership) παραμένει η πιο ασφαλής επιλογή.

 

Captain Salah

 

Ως τρίτη, και προφανώς πιο ακραία επιλογή για το περιβραχιόνιο δίνω τον Michail Antonio (8,2Μ Owned by 48,1%). H West Ham είναι μια από τις φετινές αποκαλύψεις και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Τζαμαϊκανό διεθνή, που έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα. Η κακή του φόρμα όμως σε συνοιασμό με το πρόγραμμά του που δυσκολεύει, δείχνουν μάλλον πως ήρθε η ώρα να τον αποχωριστούμε από τις ομάδες μας. Σαν κύκνειο άσμα του, θα άξιζε να γίνει αυτός ο Captain του καραβιού, στο κάτω κάτω δεν είναι καν τόσο ακραία επιλογή. Η West Ham βρίσκεται στην τρίτη θέση στα xG με 1.90, το ίδιο με την Chelsea και πίσω μόνο από την Manchester City και την Liverpool. Στους τελευταίους δύο αγώνες έχει βάλει εφτά γκολ και ο Μιχαήλ έχει καταφέρει κάπως να μείνει εκτός και από τα 14 πιθανά returns. Έχοντας δει και τα παιχνίδια κρίνω πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Η Wolves έχει να κρατήσει clean sheet από την GW6, οι πιθανότητες είναι καλές.

 

Captain Antonio

 

Συνοψίζοντας λοιπόν, οι προτάσεις των ΕΥΑΠ FPL για αυτή την αγωνιστική είναι Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah και Michail Antonio, με αυτή τη σειρά.
Η ομάδα των ΕΥΑΠ FPL μέχρι στιγμής μετράει:
Captain Pick 1: 8/11 72,72%
Captain Pick 2: 6/11 54,54%
Captain Pick 3: 5/11 45,45%
Όπου κάθε επιστροφή (πλην clean sheet για μέσους, οκ μην το τεντώσουμε) μετράει ως επιτυχημένη πρόταση. Τα στατιστικά θα τα παραθέτουμε στο εξής σε κάθε σχετικό άρθρο, για την αξιοπιστία των συντακτών.

Συντάκτης: Νηρέας Χαμπίδης

 

Δείτε επίσης: Η «πληγωμένη» Arsenal με στόχο τη νίκη στo Anfield

 

Leave a Reply