Γουίμπλεντον

Γουίμπλεντον

Ίδρυση

2002

Πρόεδρος

Erik Samuelson

Προπονητής

Neal Ardley

Γήπεδο

Kingsmeadow

Χωρητικότητα

4,850

Παρατσούκλια

The Dons, The Wombles

Club History

Η AFC Wimbledon είναι ένα ποδοσφαιρικό επαγγελματικό σωματείο από το Kingston upon Thames του Νότιου Δυτικού Λονδίνου και αγωνίζεται στην League One. Έδρα της ομάδας είναι το Kingsmeadow, ένα στάδιο, που μοιραζόταν με την Kingstonian, μέχρι το 2017 και πλέον με την γυναικεία ομάδα της Chelsea.

Ο σύλλογος δημιουργήθηκε από οπαδούς της Wimbledon F.C. ΤΟ 2002, μετά από την απόφαση της Αγγλικής Ομοσπονδίας να επιτρέψει την μετακίνηση της ομάδας στο Milton Keynes, 56 μίλια (90 χιλιόμετρα) μακριά. Η πλειοψηφία των οπαδών ήταν αντίθετοι με αυτή την μετακίνηση, νιώθοντας πως ο σύλλογος δεν θα αντιπροσωπεύει πλέον την πόλη και τις παραδόσεις της. Εν τέλει, το 2003 η ομάδα άλλαξε όνομα, σήμα και φανέλες και μετατράπηκε σε Milton Keynes Dons το 2004.

Όταν η A.F.C. Wimbledon δημιουργήθηκε, εισήλθε στην ένατη κατηγορία της Αγγλίας, στην Premier Division of the Combined Counties League. Κέρδισε έξι προβιβασμούς σε 13 χρόνια, “σκαρφαλώνοντας” μέχρι και την League One. Η Wimbledon διατηρεί το ρεκόρ των αήττητων παιχνιδιών σε αγώνες πρωταθλήματος, αφού για 78 συνολικά παιχνίδια έμεινε χωρίς ήττα. Είναι το πρώτο σωματείο, που εντάσσεται στην Football League και δημιουργήθηκε τον 20ο αιώνα.

Τον Δεκέμβριο του 2017, δόθηκε άδεια στον σύλλογο να ξεκινήσει τις εργασίες για το νέο γήπεδο, όπου θα έχει χωρητικότητα 11.000 θεατών και θα ονομαστεί Wimbledon Greyhound Stadium, μόλις 250 γιάρδες μακριά από το παλαιό στάδιο της Wimbledon F.C. Αναμένεται η ομάδα να μετακινηθεί στο νέο της γήπεδο μέσα στο 2019.

 

1

Champion

National League South

2008/09
Image
Image

Image

Image