Μπάρνσλεϊ

Μπάρνσλεϊ

Ίδρυση

1887

Ιδιοκτήτης

Chien Lee

Προπονητής

Paul Heckingbottom

Γήπεδο

Oakwell

Χωρητικότητα

23,009

Παρατσούκλια

The Tykes, The Reds, The Super Reds

Club History

Η Barnsley Football Club είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, που βρίσκεται στο Barnsley του South Yorkshire και αγωνίζεται στην Championship. Το προσωνύμιο του club είναι “The Tykes” και ιδρύθηκε το 1887 από τον Reverend Tiverton Preddy, με όνομα Barnsley St. Peter’s. Τα χρώματα του συλλόγου είναι τα ερυθρόλευκα και αγωνίζονται στο Oakwell από το 1888.

Το 2016, η Barnsley πανηγύρισε δύο τρόπαιο στο Wembley Stadium. Το Football League Trophy, νικώντας την Oxford United 3-2 και τα play-offs της League One, επικρατώντας 3-1 επί της Millwall. Έτσι, έγινε η δεύτερη ομάδα, που εξασφάλισε το Football League Trophy και την άνοδο μέσω των play-offs σε μία χρονιά, μετά την Grimsby Town F.C..Ως μεγαλύτεροι αντίπαλοι της ομάδας λογίζονται οι Leeds United και Sheffield Wednesday.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2017, ανακοινώθηκε πως ο Patrick Cyrne και η οικογένεια του, συμφώνησε με τους νέους μετόχους και τους συνιδιοκτήτες της ομάδας σε κοινοπραξία, με επικεφαλή τον Chien Lee της New City Capital και Pacific Media Group, όπου θα καθοδηγείται από τους Paul Conway και Grace Hung. Επίσης, οι BIlly Beane και Neerav Parekh θα επενδύσουν και αυτοί στον σύλλογο. Το 80% των μετοχών θα ανήκει στον Chien Lee, ενώ στην οικογένεια Cyrne θα αναλογεί το υπόλοιπο.

 

1

Champion

FA Cup

1912

1

Champion

League Trophy

2016
Image
Image

Image

Image