Μπόρνμουθ

Μπόρνμουθ

Ίδρυση

1899

Ιδιοκτήτης

Maxim Demin

Πρόεδρος

Jeff Mostyn

Προπονητής

Eddie Howe

Γήπεδο

Dean Court

Χωρητικότητα

11,360

Παρατσούκλι

The Cherries

Club History

Η A.F.C. Bournemouth είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, που βρίσκεται στο Bournemouth του Dorset και αγωνίζεται στην Premier League, την κορυφαία κατηγορία της Αγγλικής “πυραμίδας”. Δημιουργήθηκε το 1980 ως Boscombe St. John’s Institute F.C. και η ομάδα απέκτησε την τωρινή της ονομασία το 1972. Έχοντας ως παρατσούκλι “Cherries”, από το μακρινό 1910 δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Dean Court (ή αλλιώς Vitality). Οι εντός έδρας εμφανίσεις συνδυάζει το κόκκινο και το μαύρο ριγωτό μπλουζάκι, με μαύρα shorts και μαύρες κάλτσες.

Η Bournemouth έχει στο παλμαρέ της δύο τρόπαια, ένα της Δεύτερης κατηγορίας και το άλλο της Τρίτης, και τερμάτισαν δύο φορές στην δεύτερη θέση της Τέταρτης. Έχουν επίσης κερδίσει το Football League Trophy και το Football League Third Division South Cup.

Ο σύλλογος στα περισσότερα χρόνια της ιστορίας του, τα “ξόδεψε” στην τρίτη την τάξη κατηγορία. Υπό τις οδηγίες του Eddie Howe, κατάφεραν να “αναρριχηθούν” στην “πυραμίδα” και το 2015-2016 κατόρθωσε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία διοργάνωση της χώρας.