Κρου

Κρου

Ίδρυση

1877

Πρόεδρος

John Bowler

Προπονητής

David Artell

Γήπεδο

Gresty Road

Χωρητικότητα

10.153

Παρατσούκλια

The Railwaymen, The Alex

Club History

Η Crewe Alexandra Football Club είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, που εδρεύει στην πόλη Crewe, του Cheshire και αγωνίζεται στην League Two. Το παρατσούκλι του club είναι το “The Railwaymen”, εξαιτίας της στενής σύνδεσης της πόλης με τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1877 με την ονομασία Princess Alexandra. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Football League Second Division το 1892, αλλά έμεινε μόνο τέσσερις χρόνια στην κατηγορία. Εντάχθηκε ξανά το 1921, αλλά έμεινε κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες. Ο μοναδικός μεγάλος τίτλος της ομάδας είναι το Football League Trophy, το οποίο κατακτήθηκε το 2013. Επίσης, έχει στο παλμαρέ της κάποια ακόμα τρόπαια μικρότερης αξίας, όπως το Cheshire Premier Cup και το Cheshire Senior Cup.

Στις πρόσφατες δεκαετίες, ο σύλλογος συνδέθηκε άρρηκτα με τον προπονητή Dario Gradi, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας για 24 συναπτά έτη, από το 1983 έως το 2007. Αυτό αποτελεί και ρεκόρ για το Αγγλικό ποδόσφαιρο, σχετικά με την μακροβιότερη θητεία τεχνικού σε πάγκο. Ο Gradi ήταν γνωστός για την εστίαση του προς το σύστημα των ακαδημιών και την αρεσκεία του προς το επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Αξιοσημείωτοι παίκτες, που έχουν περάσει από το νεανικό σύστημα της Crewe είναι οι Rob Jones, Neil Lennon, Danny Murphy, Seth Johnson και Dean Ashton. Επίσης, άλλοι ποδοσφαιριστές, που “έφτιαξαν” το όνομα τους στον σύλλογο είναι οι Geoff Thomas, David Platt και Robbie Savage.

Το 2016, η Crewe έγινε μία από τις πρώτες ομάδες, που είχαν εμπλοκή στα σεξουαλικά σκάνδαλα. Οι δύο πρώην προπονητές της ομάδας, Barry Bennell και Dario Gradi και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας αποβλήθηκαν από την Αγγλική Ομοσπονδία, μετά από μακροσκελής έρευνες της αστυνομίας.

 

2

Champion

Welsh Cup

1936, 1937

1

Champion

Football League Trophy

2013
Image
Image

Image