Έξετερ

Έξετερ

Ίδρυση

1901

Ιδιοκτήτης

Exeter City Supporters' Trust

Πρόεδρος

Julian Tagg

Προπονητής

Paul Tisdale

Γήπεδο

St. James Park

Χωρητικότητα

8.541

Παρατσούκλι

The Grecians

Club History

Η Exeter City Football Club είναι ένα ποδοσφαιρικό επαγγελματικό σωματείο, που εδρεύει στο Exeter, της περιοχής του Devon και συμμετέχει στην League Two. Η ομάδα διοικείται από τους Exeter City Supporters’ Trust, που αποτελούν οπαδούς της ομάδας.

Ο σύλλογος ήταν μέλος της Football League από το 1920 έως το 2003. Ακολούθησαν πέντε χρονιές στην Conference Nationel και εν τέλει το 2008-2009 η ομάδα κατάφερε να επανέλθει στην League Two. Την επόμενη αμέσως χρονιά προβιβάστηκε και για την League One, αλλά υποβιβάστηκε έναν χρόνο μετά, ως 23η με απολογισμό 48 πόντων.

Η Exeter City ιδρύθηκε το 1904 και ξεκίνησε να αγωνίζεται στο παλαιό γήπεδο της, το St.Jame’s Park (δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο της Newcastle United ή της Brackley Town). Ο σύλλογος φέρει το προσωνύμιο “The Grecians”, που έχει επιρροές από την χώρα μας. Από το 2016-2017 την ομάδα ντύνει η Joma και η εμφάνιση της αποτελείται από ερυθρόλευκο, με μαύρα shorts και ασπρόμαυρες κάλτσες.

Ο σύλλογος είναι γνωστός ως η πρώτη ομάδα, που έπαιξε με μία ομάδα από την Βραζιλία, μετά από ένα tour στην Νότια Αμερική το 1914. Ως αποτέλεσμα, η Exeter είναι αδελφά σωματεία με την Βραζιλιάνικη Fluminense, διατηρώντας πολύ καλές σχέσεις.

 

1

Champion

Football League Two

1989-1990
Image
Image