Χάντερσφιλντ

Χάντερσφιλντ

Ίδρυση

1908

Πρόεδρος

Dean Hoyle

Προπονητής

David Wagner

Γήπεδο

John Smith's Stadium

Χωρητικότητα

24,500

Παρατσούκλι

The Terriers

Club History

Η Huddersfield Town είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, στο West Yorkshire της Αγγλίας. Η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας πάρει την άνοδο της, νικώντας στο τελικό των play-offs το 2017.

Το 1926, η ομάδα έγινε ο πρώτος σύλλογος της χώρας, που κατάφερε να κερδίσει τρεις διαδοχικούς τίτλους, ένα ρεκόρ, που μόνο ακόμα τρεις σύλλογοι έχουν πετύχει και κανείς δεν έχει καταφέρει να το “σπάσει”. Οι πρώτοι δύο τίτλοι στο πρωτάθλημα ήταν υπό τις οδηγίες του Herbert Chapman, που οδήγησε την ομάδα και στο FA Cup το 1922. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 η ομάδα είχε προπονητή τον Bill Shankly, με ποδοσφαιριστές τους Denis Law και Ray Wilson. Μετά από δύο χρονιές στην μεγαλύτερη κατηγορία, ο σύλλογος “ξόδεψε” 45 χρόνια στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη κατηγορία, πριν πάρει την άνοδο το 2017, υπό την ηγεσία του David Wagner.

Το παρατσούκλι είναι οι “Terriers”, το club αγωνίζεται με μπλε και λευκές εμφανίσεις με ρίγες και λευκά shorts. Έδρα της ομάδας είναι το John Smith’s Stadium από το 1994. Αυτό αντικατέστησε την παλιά έδρα, το Leeds Road.