Πορτ Βέιλ

Πορτ Βέιλ

Ίδρυση

1876

Ιδιοκτήτης

Norman Smurthwaite

Πρόεδρος

Tony Fradley

Προπονητής

Neil Aspin

Γήπεδο

Vale Park

Χωρητικότητα

19.052

Παρατσούκλι

Valiants

Club History

Η Port Vale Football Club είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, που εδρεύει στο Burslem, στην περιοχή του Stoke-on-Trent και αγωνίζεται στην League Two.

Το αξιοσημείωτο της ομάδας είναι ότι το όνομα της είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στο νησί, όπου η ονομασία της δεν αναφέρεται στην γεωγραφική της θέση. Το όνομα της προέρχεται από μία σειρά λιμανιών της περιοχής του Trent και του Mersey Canal. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Second Division το 1892 και της Fourth Division το 1958. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην μεγάλη κατηγορία και διατηρεί ένα σχετικό ρεκόρ, με τις περισσότερες χρονιές στην Football League, χωρίς να αγωνιστεί στην Πρώτη κατηγορία (105 seasons). Ο σύλλογος αγωνίζεται στο Vale Park του Burslem από το 1950 και έξω από το στάδιο κείτεται και το άγαλμα του Roy Sproson, που αγωνίστηκε σε 842 συνεχόμενα παιχνίδια με την ομάδα.

Η ομάδα ένιωσε την μεγάλη της επιτυχία στην δεκαετία του ’50, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του FA Cup το 1954 και κέρδισε δύο τίτλους με τον Freddie Steele στην άμυνα και τον Norman Low. Με προπονητή τον John Rudge η ομάδα κατέκτησε το Football League Trophy το 1992 και κατέλαβε την όγδοη θέση στην Second Division τρία χρόνια μετά. Παρόλα αυτά γρήγορα η Port Vale πήρε την κατιούσα και έπεσε μέχρι την Τέταρτη κατηγορία. Εν τέλει, με την έλευση του Norman Smurthwaite, ως πρόεδρο, το 2012 και με προπονητή τον Micky Adams επιτεύχθη η αυτόματη άνοδος από την League Two, αλλά την χρονιά 2016-2017 ξανά βρέθηκε πίσω, πέφτοντας από την League One.

Οι παραδοσιακοί “εχθροί” της Port Vale είναι η Stoke City, στο λεγόμενο Potteries derby. Παρόλα αυτά, αφού η Stoke City βρίσκεται μόνιμα στην πρώτη κατηγορία, η ομάδα απέκτησε και άλλες αντιπαλότητες, όπως αυτές ενάντια στην Burton Albion, την Macclesfield Town, την Shrewsbury Town, την Walsall, την Wrexham και την Crewe Alexandra.

 

1

Champion

Football League Two

1958-1959

2

Champion

Football League Trophy

1993, 2001
Image
Image

Image