Στίβενεϊτζ

Στίβενεϊτζ

Ίδρυση

1976

Πρόεδρος

Phil Wallace

Προπονητής

Darren Sarll

Γήπεδο

Broadhall Way

Χωρητικότητα

6.722

Παρατσούκλι

The Boro

Club History

Η Stevenage Football Club (γνωστή ως Stevenage Borough Football Club μέχρι το 2010) είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, που βρίσκεται στο Stevenage του Hertfordshire και παίζει στην League Two. Τα εντός έδρας παιχνίδια της η ομάδα χρησιμοποιεί το Broadhall Way.

Ιδρύθηκε το 1976, μετά την διάλυση της παλαιάς ομάδας της πόλης και εντάχθηκε στις United Counties League το 1980. Οι επιτυχίες ήρθαν με το “καλημέρα”, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα των United Counties League Division One και το αντίστοιχο Κύπελλο στην πρώτη της χρονιά. Ακολούθησαν τέσσερις ανόδους στην δεκαετία του ’90 και εν τέλει το 1994 προβιβάστηκε στην Conference National. Παρά την κατάληψη της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα, η Αγγλική Ομοσπονδία δεν επέτρεψε την άνοδο, εξαιτίας των κακών προπονητικών της εγκαταστάσεων. Τελικά η Stevenage προβιβάστηκε στην Football League την season 2009-2010. Για να διατηρήσει το στάτους του, ο σύλλογος αφαίρεσε από την επίσημη ονομασία το “Borough”. Η ομάδα κατάφερε να πετύχει δύο συνεχόμενους ανόδους, επικρατώντας της Torqauy United με 1-0 στο Old Trafford στα play-offs.

Στα πρόσφατα χρόνια της ιστορίας της, η Stevenage είχε αρκετές επιτυχίες και στο Κύπελλο, κατακτώντας το FA Trophy κόντρα στην Kidderminster Harriers μπροστά σε 53.262 θεατές.

 

2

Champion

Conference National

1995–96, 2009–10
Image
Image

Image