Δέκα πράγματα που άλλαξαν στον κόσμο, από τη στιγμή που ο Wenger υπέγραψε στην Arsenal

Δείτε δέκα πράγματα που άλλαξαν στο χώρο του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο, από τη στιγμή που ο Arsene Wenger ανέλαβε ως προπονητής στους Λονδρέζους.

 

Έπειτα από βδομάδες, μήνες, ή ίσως και χρόνια, φημών, πλέον είναι επίσημο πως ο Γάλλος θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Arsenal στο τέλος της σεζόν.

 

 

Παρά την ύπαρξη ορισμένων «σκληρών» που θα πλέον σε πελάγη ευτυχίας με την ανακοίνωση αυτή του Αλσατού, η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας σήμερα δηλώνει στενοχωρημένη, νοσταλγώντας τα highlights ενός από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία της Premier League. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι φίλοι της Arsenal, που μπορούν να πουν πως ο άνθρωπος αυτός είναι προπονητής της ομάδας από τότε που… θυμούνται τον εαυτό τους! Από τότε που έβαλε την υπογραφή του στο πρώτο του συμβόλαιο με τους «Κανονιέρηδες», ο κόσμος έχει αλλάξει!

Θα μπορούσαμε να σας παρουσιάσουμε 1.000, αλλά με κίνδυνο να σας κουράσουμε, αποφασίσουμε να μείνουμε στα 10 πράγματα που άλλαξαν στον κόσμο, από τη στιγμή που ο Wenger υπέγραψε στην Arsenal.

 

10. Από τις 20 ομάδες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Premier League, οι μισές (10!) θεωρούν έδρα τους, άλλο γήπεδο από αυτό που είχαν τον Οκτώβρη του 1996!

 

 

9. Η μέση τιμή του ποτηριού μπύρας στο Λονδίνο ήταν μόλις 1,6 λίρες! Πλέον θες την τριπλάσια τιμή για να γευτείς καλή μπύρα στο κέντρο της πρωτεύουσας…

 

 

8. Η μέση τιμή των σπιτιών στο Islington, περιοχή που ήταν κτισμένο το Highbury, έχει ανέβει από 124.000 λίρες, σε 645.000!

 

 

7. Δεν υπήρχε ούτε ένα κατάστημα Starbucks στο Λονδίνο! Το πρώτο άνοιξε τρία χρόνια μετά, το 1999.

 

 

6. Ο Hector Bellerin ήταν μόλις δύο μηνών!

 

 

 5. Ο Tiger Woods άρχιζε να παίζει επαγγελματικό golf για να «βγάλει το ψωμί» του.

 

 

4. Κανένας από τους υπόλοιπος 19 τότε προπονητές της Premier League, δε βρίσκεται σε πάγκο ομάδας αυτή τη στιγμή!

 

 

3. Ο μέσος μισθός παίχτη εκείνη την εποχή, ήταν 130.000 λίρες το χρόνο. Πλέον; 2.440.000 το χρόνο. Τρέλα!

 

 

2. Συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιακών, από το 1996 μέχρι σήμερα, η Chelsea έχει αλλάξει 16 προπονητές, με τους Mourinho και Hiddink να τελούν διπλή θητεία!

 

 

1. Και το σημαντικότερο; Οι ΕΥΑΠ βρε παιδιά. Ξεκινήσαμε σελίδα στο Facebook, μας την έκλεισαν, ανοίξαμε νέα, περάσαμε από χίλια κύματα, ανοίξαμε site, το κλείσαμε κι επιστρέψαμε στη σελίδα και τώρα να που ξανά ανοίξαμε άλλο, ώστε να είστε σε θέση να διαβάζετε αυτό το άρθρο.