Δεν σώθηκε ακόμα η Έβερτον σύμφωνα με τον Ντάις

Παρά τη μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ, ο Σον Ντάις πιστεύει ότι η η Έβερτον δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρη για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο προπονητής της Έβερτον, Σον Ντάις, προειδοποίησε τους παίκτες του να μην υποθέτουν ότι είναι ασφαλείς και σίγουροι για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη νίκη της ομάδας του την Τετάρτη το βράδυ με 2-0 επί της Λίβερπουλ.

Η νίκη αυτή -η πρώτη επί της Λίβερπουλ μετά από 14 χρόνια στο Γκούντισον Παρκ- οδηγεί την ομάδα του Ντάιτς οκτώ βαθμούς μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού με τέσσερα παιχνίδια ακόμη πριν το τέλος της σεζόν.

Όταν ο Άγγλος προπονητής ρωτήθηκε αν η νίκη εξασφαλίζει σχεδόν την παραμονή της Έβερτον, ο Ντάις είπε: «Αυτή είναι η πρόκληση. Γι’ αυτό το λόγο το ξεκαθάρισα χθες το βράδυ. Πρέπει να πάμε και να το κάνουμε ξανά. Επαινέθηκαν οι παίκτες και μετά είπα: «Πάμε τώρα να παίξουμε ξανά». Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει (αίσθηση ασφάλειας). Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα αλλά υπάρχουν περισσότερα να γίνουν. Μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση μόνοι μας, ακόμα και με τις αφαιρέσεις βαθμών, τα οποία πάντα στοχεύαμε να κάνουμε».

Τα «Ζαχαρωτά» συνεχίζουν παρά τις αφαιρέσεις βαθμών που δέχτηκε δύο φορές για διαφορετικές παραβιάσεις των κανόνων κερδών και βιωσιμότητας (PSR) της Πρέμιερ Λιγκ. Η έφεση της Έβερτον κατά της πιο πρόσφατης αφαίρεσης δύο βαθμών της θα εξεταστεί τον επόμενο μήνα και ο Ντάις λέει ότι είναι «υπερήφανος» για το πώς οι παίκτες του παρέμειναν συγκεντρωμένοι.

«Παραμένουμε στο καθήκον, οτιδήποτε κι αν αντιμετωπίζουμε. Είμαι σίγουρα περήφανος γι’ αυτό επειδή είχαμε κάποιες ανοδικές και πτωτικές στιγμές. Η πρόκληση προήλθε από εξωγενή παράγοντα με τους βαθμούς (αφαιρέσεις). Δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτό».

Η Έβερτον αντιμετωπίζει την Μπρέντφορντ το Σάββατο.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Έντσο