Dimi Κωνσταντόπουλος: “Ο μεγάλος αδικημένος”

Ο Dimi Κωνσταντόπουλος της Middlesbrough είναι ίσως ο πιο αδικημένος παίκτης της φετινής χρονιάς αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει το σύνθημα για την επόμενη.

 

Χθές έγινε αυτό που πολλοί περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Η Middlesbrough, μετά από ένα χρόνο στην Premier League, επιστρέφει στην Championship καθώς μετά την ήττα της με 3-0 με αντίπαλο την Chelsea εκμηδενίστηκαν και οι όποιες μαθηματικές ελπίδες της για την παραμονή.

Οι λόγοι για αυτήν την εξέλιξη είναι πάρα πολλοί, τους οποίους θα αναφέρω τις ερχόμενες ημέρες. Θα σταθώ όμως στο θέμα του τερματοφύλακα και συγκεκριμένα στην αδικία προς τον Έλληνα Dimi Κωνσταντόπουλο ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί φέτος ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι της Middlesbrough.

Ο Dimi ήταν ένας από τους “στυλοβάτες” της άμυνας της Boro τα τελευταία χρόνια πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις οι οποίες βοήθησαν στα μέγιστα ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην Premier League μετά από επτά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που η Middlesbrough είχε πέρσι την καλύτερη άμυνα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας.

 

 

Στην μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού o τεχνικός διευθυντής της Middlesbrough Victor Orta, έφερε στην ομάδα τον γνωστό από την θητεία του στην Barcelona Victor Valdes. Ήταν μια λογική κίνηση καθώς ο δεύτερος τερματοφύλακας της Boro Tomas Mejias δεν ήταν επιπέδου Premier League και έτσι έπρεπε να υπάρξει βάθος σε αυτή την θέση.

 

 

Τα “μαύρα σύννεφα” φάνηκαν όταν η Middlesbrough απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τον Brad Guzan από την ήδη υποβιβασμένη Aston Villa. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς η αξία του ήταν αμφιλεγόμενη. Εκεί καταλάβαμε την δύσκολη θέση που βρισκόταν ο Dimi Κωνσταντόπουλος.

Ο Dimi όμως δεν το έβαλε κάτω. Παρά το ενδιαφέρον της Sunderland για αυτόν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, προτίμησε να μείνει στην Middlesbrough και να παλέψει για την θέση του την οποία με κόπο είχε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η χρονιά ξεκίνησε με βασικό τον Valdes ο οποίος αμέσως τραυματίστηκε. Έτσι στο παιχνίδι με την Sunderland εκτός έδρας περιμέναμε να δοθεί η ευκαιρία στον Έλληνα τερματοφύλακα. Αλλα μάταια καθώς ο Aitor Karanka προτίμησε τον Guzan. Στην συνέχεια η Middlesbrough αντιμετώπισε την Fulham στο League Cup αλλά και εκεί επιλέχθηκε ο Αμερικάνος αντί του Dimi. Στην συνέχεια της Premier League o Victor Valdes ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Έκανε πολλές σπουδαίες επεμβάσεις αλλά και έκανε και αρκετά λάθη τα οποία κόστισαν σε βαθμούς.

 

 

Ο Aitor Karanka έφυγε από την Middlesbrough καθώς ήταν ένας από τους λόγους για την κακή κατάσταση της ομάδας. Αντικαταστάτης του έγινε ο Steve Agnew που μέχρι πρότινος ήταν βοηθός του Ισπανού δίχως όμως να αλλάζει η κατάσταση.

 

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την ομάδα στην Premier League

 

Σε συνομοιλία μου με τον Dimi εκείνες τις ημέρες είπε σχετικά με την αποχώρηση του Aitor Karanka: “Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση για να γίνει αυτό? Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την ομάδα στην Premier League”

Δυστυχώς δεν δόθηκε ούτε από τον Agnew η ευκαιρία στον Dimi να αγωνιστεί. Αντιθέτως, στα 4-5 τελευταία παιχνίδια της Middlesbrough, λόγω τραυτατισμού(;) του Valdes την θέση του πήρε ο Guzan πραγματοποιώντας κάκιστες εμφανίσεις καθώς δέχτηκε πολύ φθηνά γκολ. Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό παιχνίδι με την Chelsea όπου και τα τρία τέρματα τα δέχτηκε κάτω από τα πόδια του.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sqZodBTrmuo[/embedyt]

 

Είναι αδιανόητο να παίζει τερματοφύλακας σαν τον Guzan o οποίος είναι τραγικός και επίσης το καλοκαίρι φεύγει με μεταγραφή για ομάδα τoυ MLS και να μην παίζει ο Κωνσταντόπουλος που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Middlesbrough την οποία και “πονάει”. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του στο Twitter χθές βράδυ μετά την ήττα από την Chelsea.

 

 

Κλείνοντας να πω πως στο τέλος της χρονιάς λήγει το συμβόλαιο του Κωνσταντόπουλου και μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Κατα την προσωπική μου άποψη άνθρωποι σαν τον Dimi πρέπει να μένουν στην Middlesbrough γιατί η ομάδα τους έχει ανάγκη. Τόσο αγωνιστικά όσο και για το κλίμα της ομάδας.

 

 

WE SHALL OVERCOME