Δύο εχθροί σε απόσταση αναπνοής!

Δύο παραδοσιακές έδρες μισητών αντιπάλων του αγγλικού ποδοσφαίρου χωρίζουν μερικές εκατοντάδες μέτρα και ένας ποταμός!

 

Μία πόλη. Δύο από τις παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας. Ένα αιώνιο μίσος. Μόλις 274 μέτρα ανάμεσά τους.

 

Σε απόσταση αναπνοής τα δύο ιστορικά γήπεδα. Το τρίτο της παρέας είναι το Trent Bridge Cricket Ground.

 

Η πόλη του Nottingham φιλοξενεί δύο μεγάλα καμάρια της τοπικής ποδοσφαιρικής κοινωνίας. Την Nottingham Forest και την Notts County. Δύο από τις παλαιότερες ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών, με τεράστια ιστορία. Και ένα από τα πιο ιστορικά και παραδοσιακά ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου, το Nottingham derby.

 

Πάρτε μια γεύση από το derby, μέσα από ένα συναρπαστικό ματς που είχε γίνει το 2011:

 

Και επειδή στην Αγγλία όλα είναι έτσι “στημένα” και οργανωμένα, ώστε να δημιουργούνται απίστευτες ποδοσφαιρικές ιστορίες και θεσμοί, οι δύο έδρες των συλλόγων, το Meadow Lane (Notts County) και το City Ground (Nottingham Forest) έχουν απόσταση μεταξύ τους 274 μέτρα! Ναι, μόλις 274 μέτρα!

 

Το Meadow Lane (Notts County) πάνω αριστερά και το City Ground (Nottingham Forest) κάτω δεξιά.

 

Οι δύο ιστορικές έδρες δεν ενώνονται βέβαια με κάποιο δρόμο, καθώς ο ποταμός Trent κόβει σαν μαχαίρι το αγνό ποδοσφαιρικό μίσος που αισθάνεται κανείς να γεμίζει την ατμόσφαιρα στις κοίτες του ποταμού.

 

Ο ποταμός Trent περνά ανάμεσα στα δύο γήπεδα, σε αυτή την εντυπωσιακή αεροφωτογραφία.

 

Η απόσταση που χωρίζει την έδρα του παλαιότερου επαγγελματικού κλαμπ της Αγγλίας, με την έδρα της κατόχου δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών, είναι η 2η μικρότερη στην Βρετανία, μετά τις έδρες των Σκοτσέζικων μισητών αντιπάλων, των Dundee και Dundee United.

 

Μερικές ακόμα bonus φωτογραφίες: 

 

 

 

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι στην στήλη των The Football Romantics στο eyap.gr για περισσότερο vintage feeling και όχι μόνο από το Βρετανικό ποδόσφαιρο. Για την καθημερινή σας δόση ποδοσφαιρικού ρομαντισμού στο Facebook, κάντε LIKE στους The Football Romantics: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Τσιλιμπίου