Ένας 16χρονος γράφει ιστορία

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω κατά 15 χρόνια, όταν ο “μικρούλης” τότε Wayne Rooney πετύχαινε ένα τέρμα που έμεινε ανεξίτηλο στον χρόνο.

 

Στην “αυγή” της σεζόν 2002-2003, στην ζωή της Everton είχε μπει για τα καλά ένας απίθανος πιτσιρικάς, ένας μόλις 16 ετών φορ που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για την Everton στο Goodison Park κόντρα στην Tottenham, ο Rooney κάνει την πρώτη του εμφάνιση (και μάλιστα ως βασικός) στην Premier League και όλοι αρχίζουν να “ψάχνονται” σχετικά με τον ταλαντούχο νεαρό.

Δυόμιση εβδομάδες μετά,σαν σήμερα δηλαδή, είχε έρθει η ώρα για τον νεαρό κοκκινομάλλη να γράψει ιστορία. Η Everton φιλοξενεί στο Merseyside την απίθανη εκείνη την εποχή Arsenal, με τους “Κανονιέρηδες” να μετρούν 30 αήττητα παιχνίδια και να βρίσκονται ήδη στην κορυφή του πρωταθλήματος με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

Το παιχνίδι κυλούσε προς την ισοπαλία, το σκορ ήταν στο 1-1 προς το φινάλε του παιχνιδιού. Νωρίτερα, κάπου στο 80ο λεπτό, ο David Moyes βγάζει εκτός παιχνιδιού τον σκόρερ των “Ζαχαρωτών” Tomasz Radzinski και βάζει τον Wayne Rooney. Στο 90ο λεπτό η φωνή του σχολιαστή του αγώνα Clive Tyldseley θα μείνει στην ιστορία:

“Θυμηθείτε το όνομα, Wayne Rooney!” Αυτό ήταν. Ο μικρός είχε μόλις γράψει το 2-1 για τους γηπεδούχους, το Goodison Park είχε πάρει “φωτιά”.

 

 

Με αυτό το τέρμα ο Rooney δεν χάρισε απλώς μια νίκη στην ομάδα του, πέτυχε διπλό ρεκόρ. Το πρώτο, έσπασε το αήττητο ρεκόρ 30 αγώνων της Arsenal (που να ήξεραν όλοι τότε πως θα ακολουθούσε το αδιανόητο των “Invincibles”), το δεύτερο όμως ήταν και το πιο σπουδαίο.

Ο Wayne Rooney έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 25 ημερών, ρεκόρ που ωστόσο στη συνέχεια έσπασε πρώτα ο James Milner δύο μήνες μετά (όντας 16 ετών, 11 μηνών και 22 ημερών) και με τη σειρά του το ρεκόρ του Milner o James Vaughan τον Απρίλιο του 2005 στο 4-0 της Everton επί της Crystal Palace σε ηλικία 16 ετών, 8 μηνών και 27 ημερών.

Όπως και αν έχει, στις 19 Οκτωβρίου του 2002 συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. The rest is history που λένε και στο Νησί…

Για την ιστορία, οι συνθέσεις των ομάδων:

EVERTON (David Moyes): Richard Wright – Weir, Unsworth, Yobo, Hibbert – Pembridge, Tie Li (55′ Linderoth), Gravesen, Carsley (89′ Stubbs) – Radzinski (80′ Rooney), Kevin Campbell

ARSENAL (Arsene Wenger): Seaman – Ashley Cole, Lauren, Cygan, Campbell, Kolo Toure (64′ Wiltord) – Gilberto Silva, Vieira, Ljungberg (85′ Edu) – Henry, Kanu (71′ Jeffers)

 

Συντάκτης: Ηλίας Βαραμπούτης

 

Κοινοποίηση:
Picture of Γιώργος Μανεσιώτης

Γιώργος Μανεσιώτης

Γιώργος Μανεσιώτης, ή κατά κόσμον #geoblue. Ορκισμένος φίλαθλος της Τσέλσι και περήφανο μέλος των ΕΥΑΠ από τον Σεπτέμβριο του 2015. Όνειρό του να βρεθεί στο «The Shed». Μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο στο Νησί, για το οποίο αρθρογραφεί με αντικειμενικότητα και μεράκι.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωστούλας Μπράιτον
Επανήλθε η Μπράιτον για Κωστούλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
Ντέιβις Τότεναμ
Παραμονή Ντέιβις στην Τότεναμ
αρμίν πέτσι
Ποιος είναι ο 20χρονος Πέτσι που υπέγραψε στη Λίβερπουλ
τούχελ ανδόρρα
Προβληματισμένος ο Τούχελ με την εμφάνιση κόντρα στην Ανδόρα
ζοάο πέδρο
«Φουλάρει» για Ζοάο Πέδρο η Νιούκαστλ
Βιρτς
Στα 134 εκατομμύρια ευρώ η πρόταση της Λίβερπουλ για τον Βιρτς
gabriel2029
Άρσεναλ: Ο Γκάμπριελ ανανέωσε ως το 2029!
post1
Τέλος ο Ποστέκογλου από την Τότεναμ
καρέτσας μουζακίτης
Η Άρσεναλ παρακολουθεί στενά Καρέτσα και Μουζακίτη, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη επαφή
tavareslaizo (1)
Τέλος από τη Μίντλεσμπρο ο Κάρικ, oι υποψήφιοι διάδοχοι
ταβάρες λάτσιο
Στη Λάτσιο με μόνιμη μεταγραφή ο Ταβάρες
kudus12
Πρόταση της Τσέλσι για Κούντους, αρκετοί σύλλογοι ενδιαφέρονται για τον Γκανέζο
Σανέ Άρσεναλ
Η Άρσεναλ εξετάζει την απόκτηση του Λίροϊ Σανέ
Κέπα Αριθαμπαλάγα
Επαφές Άρσεναλ-Τσέλσι για τον Κέπα Αριθαμπαλάγα
Τσερκί Σίτι
O Τσερκί «επιβεβαίωσε» για Σίτι, πολύ κοντά στους «Πολίτες» ο Γάλλος!
Πεπ εθνική
Ανοιχτός ο Πεπ στην προοπτική μιας εθνικής ομάδας: «Θα ήθελα πολύ να είμαι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο»
Πάλμερ 10
Αλλάζει νούμερο στη φανέλα ο Πάλμερ, πήρε το Νο10 που είχε ο Μούντρικ
Ντίαζ Μπαρτσελόνα Λίβερπουλ
Άκυρο της Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα για Ντίαζ
Kingbet 5/6
Ισπανία – Γαλλία: Με τα γκολ στη Στουτγκάρδη - Προγνωστικά by Kingbet (5/6)
γκρίλις
Στην πόρτα της εξόδου ο Γκρίλις, δεν ταξιδεύει στις Η.Π.Α. με τη Σίτι