Ενίσχυση με Λέρμα για την Κρίσταλ Πάλας

Η Κρίσταλ Πάλας έφτασε σε συμφωνία με τον Τζέφερσον Λέρμα, ο οποίος θα αγωνίζεται στο Σέλχαρστ Παρκ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο 28χρονος Κολομβιανός αφήνει την Μπόρνμουθ έπειτα από πέντε «γεμάτες» χρονιές με τα «Κεράσια», αφού ολοκληρώθηκε η διάρκεια του συμβολαίου του. Έτσι, θα αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Πάλας και θα ενσωματωθεί στην ομάδα από την 1η Ιουλίου.

Τη φετινή σεζόν με την Μπόρνμουθ, ο Λέρμα ψηφίστηκε ως «Παίκτης της Χρονιάς», γεγονός που πιστοποιεί τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, υπό την καθοδήγηση του Γκάρι Ο’Νιλ.

Τα «Κεράσια» ανανέωσαν το ραντεβού τους με την Πρέμιερ Λιγκ για την επόμενη σεζόν, με τον Κολομβιανό να συνιστά ακρογωνιαίο λίθο στον χώρο του κέντρου. Ο Λέρμα κατέγραψε 37 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 5 γκολ, ενώ ολοκληρώνει την πενταετία στο «Βαιτάλιτι», έχοντας μετρήσει 184 συμμετοχές και 12 τέρματα.

Για την νέα προσθήκη της Κρίσταλ Πάλας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος και συνιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Πάρις, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Λέρμα.

Συγκεκριμένα ο Πάρις δήλωσε:

«Ο Τζέφερσον (Λέρμα), συνιστά σπουδαία προσθήκη για τον σύλλογο. Έχει αποδείξει την αξία του στην Πρέμιερ Λιγκ και ο ανταγωνιστικός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τα παιχνίδια, αναμένεται να τον θέσει ψηλά στην εκτίμηση των οπαδών. Ανυπομονούμε να ενταχθεί στην ομάδα, ενόψει της προετοιμασίας για την ενδέκατη συνεχή παρουσία μας στα “υψηλά σαλόνια”».

Ο ίδιος ο παίκτης έπειτα από τη συμφωνία με τη νέα του ομάδα, ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ανυπομονώ. Η Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια νέα ευκαιρία για εμένα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, διαθέτει αξιόλογους ποδοσφαιριστές και θέλω να βοηθήσω, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Τζέφερσον Λέρμα, καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των φίλων της Μπόρνμουθ και η αξία του θεωρείται δεδομένη στα αγγλικά γήπεδα. Στο Σέλχαρστ Παρκ, ο Κολομβιανός αναμένεται να προσδώσει τη δυναμική που απαιτεί η κατηγορία στον χώρο του κέντρου και να συνεισφέρει με την εμπειρία του. Σε διεθνές επίπεδο ο Λέρμα μετράει 33 συμμετοχές με την Εθνική Κολομβίας και φέρει παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και το Κόπα Αμέρικα του 2019.