Επικριτικός με το timing της απόρριψης της έφεσης ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο

Ο προπονητής Νούνο Εσπιρίτο σχολίασε το χρονικό σημείο της έκδοσης της απόφασης για την προσφυγή κατά της αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχασε την προσφυγή της κατά της παραβίασης των Κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR) της Πρέμιερ Λιγκ αυτή την εβδομάδα, με ένα ανεξάρτητο τριμελές συμβούλιο να επικυρώνει την αρχική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι οι «Ρεντς» παραμένουν στην 17η θέση, τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με δύο αγώνες να απομένουν.

Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο δήλωσε ότι δεν κατανόησε το λόγο για την απόρριψη καθώς έχει επικεντρωθεί στο να διατηρήσει τη Φόρεστ στην Πρέμιερ Λιγκ – και θα αναλύσει τα πάντα στο τέλος της σεζόν – αλλά παραμένει ανικανοποίητος με το χρονικό σημείο που εκδόθηκε η απόφαση.

«Νομίζω ότι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος υπέστη βλάβη με όλα αυτά τα ζητήματα που συνέβησαν με τις αφαιρέσεις βαθμών, ειδικά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο Δύο αγώνες (πριν τελειώσει το πρωτάθλημα) για να έρθει η απόφαση και αναρωτιέσαι γιατί δεν ήρθε πιο πριν; Μετά αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί αυτή είναι η απόφαση; Θα επηρεάσει και τις άλλες ομάδες επίσης.

Γιατί η απόφαση ήρθε τόσο αργά; Γιατί δεν κερδίσαμε την προσφυγή; Όλα αυτά τα ζητήματα θα ήθελα προσωπικά να ξέρω [την απάντηση]. Όλοι ήμασταν απογοητευμένοι. Ελπίζαμε και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να μας επιστρέψουν τους βαθμούς. Αλλά η απόφαση είναι πλέον τελική

Το συζητήσαμε με τους παίκτες, για το πώς αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό είναι αυτό που έχουμε, αυτό είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ας επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, γιατί η παραμονή βρίσκεται στα χέρια μας. Από την αρχή, όταν υπήρχε η πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών, πάντα το αντιμετωπίσαμε με τον ίδιο τρόπο – αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στον εαυτό μας και στη δουλειά μας. Είναι στα χέρια μας. Έχουμε ήδη προχωρήσει».

Το 17σέλιδο έγγραφο απόφασης απόρριψης της προσφυγής, όπως εξήγησε το δικαστικό συμβούλιο, έφτασε στην «ομόφωνη» απόφαση να επικυρωθεί η αρχική απόφαση της επιτροπής, περιγράφοντάς την ως «επαινετικά σαφή και εκτενή».

Δεδομένου ότι η διαδικασία ήταν ανεξάρτητη, η Πρέμιερ Λιγκ δεν είχε κανέναν έλεγχο στο συνολικό χρονοδιάγραμμα της προσφυγής.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Επέστρεψαν στις προπονήσεις Μαρτίνεζ & Ράσφορντ