Επίσημη τοποθέτηση της Μ. Γιουνάιτεντ για την υπόθεση Γκρίνγουντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση του Μέισον Γκρίνγουντ και την έρευνα που διεξήχθη από τον σύλλογο στα πλαίσια της επιστροφής του παίκτη στην ενεργό δράση.

Η απουσία του Γκρίνγουντ για πάνω από ένα χρόνο απασχολεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Άγγλο επιθετικό να είχε δεχθεί κατηγορίες για κακοποίηση της γυναίκας του. Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Μετά την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του Μέισον Γκρίνγουντ τον Φεβρουάριο του 2023, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεξήγαγε ενδελεχή έρευνα για τους ισχυρισμούς εναντίον του. Αυτό έχει βασιστεί σε εκτεταμένα στοιχεία και πλαίσιο που δεν είναι δημόσια, και έχουμε ακούσει από πολλά άτομα με άμεση ανάμειξη ή γνώση της υπόθεσης.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η ευημερία και η προοπτική του φερόμενου θύματος ήταν κεντρικής σημασίας για τις έρευνες του συλλόγου και σεβόμαστε το δικαίωμά της στη δια βίου ανωνυμίας. Έχουμε επίσης ευθύνες απέναντι στον Μέισον ως υπάλληλος, ως νέος που είναι στο κλαμπ από την ηλικία των επτά ετών και ως νέος πατέρας με σύντροφο.

Η διερευνητική φάση της έρευνάς μας έχει πλέον ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο λήψης μιας απόφασης για το μέλλον του Μέισον. Σε αντίθεση με τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης, αυτή η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και επί του παρόντος αποτελεί αντικείμενο εντατικής εσωτερικής συζήτησης. Η ευθύνη βαρύνει τελικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Μόλις ληφθεί, η απόφαση θα κοινοποιηθεί και θα εξηγηθεί στους εσωτερικούς και εξωτερικούς φορείς του συλλόγου. Αυτή ήταν μια δύσκολη υπόθεση για όλους όσους σχετίζονται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατανοούμε τις έντονες απόψεις που έχει προκαλέσει με βάση τα εν μέρει στοιχεία που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα. Ζητάμε υπομονή καθώς εργαζόμαστε στα τελικά στάδια αυτής της προσεκτικά μελετημένης διαδικασίας».