Επιστροφή του Μάικ Άσλεϊ στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ, Μάικ Άσλεϊ, ολοκλήρωσε την αγορά του γηπέδου της Κόβεντρι Σίτι, CBS Αρένα, έναντι 17 εκατομμυρίων λιρών.

Μόλις έναν χρόνο μετά την πώληση της Νιούκαστλ, ο Μάικ Άσλεϊ επιστρέφει στο αγγλικό ποδόσφαιρο κοιτώντας ομάδα της Τσάμπιονσιπ. Τότε, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος παραχώρησε την ομάδα στο Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας επι 305 εκατομμύρια λίρες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πηγές ανέφεραν πως ήταν κοντά στην αγορά της CBS Arena. Η αποκλειστικότητα του Άσλεϊ για την αγορά του σταδίου έληξε την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου. Μη θέλοντας, να χάσει την ευκαιρία, η εταιρία του Άσλεϊ, ολοκλήρωσε την αγορά του γηπέδου έναντι 17 εκατομμυρίων λιρών. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 32,609 θέσεις, και άνηκε στην ομάδα ράγμπι, Wasps Rugby Club.

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!

Βέβαια, ο Άσλεϊ δήλωσε ενδιαφέρον να αγοράσει και την ίδια την ομάδα. Όμως, ανακοίνωση της Κόβεντρι Σίτι έχει φαινομενικά ακυρώσει τις πιθανότητες του Άσλεϊ να αγοράσει τον σύλλογο. Οι ιδιοκτήτες επιβεβαίωσαν την Τετάρτη για συμφωνία πώλησης του συλλόγου. Η SISU Capital Ltd θα παραχωρήσει το πλειοψηφικό μερίδιο του 85% του συλλόγου στον τοπικό επιχειρηματία Ντουγκ Κινγκ.

Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση από την αρμόδια αρχή της EFL. Αυτή, θα περιλαμβάνει την εκκαθάριση όλων των τρεχόντων χρεών της ομάδας. Επίσης, ο σύλλογος επιβεβαίωσε τα σχέδιά του να αγοράσει πίσω την CBS Αrena. Πιο συγκεκριένα θα υποβάλει προσφορά 25 εκατομμυρίων λιρών στον Άσλεϊ.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του συλλόγου: «Η Κόβεντρι Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να υποβάλει προσφορά 25 εκατομμυρίων λιρών για το CBS Arena και έχει τα απαραίτητα αποδεικτικά χρηματοδότησης. Η προσφορά της CCFC είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ότι οι Sky Blues μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν εντός έδρας αγώνες στο Κόβεντρι μακροπρόθεσμα».

Διαβάστε ακόμα: Λίβερπουλ: Ανανέωσε ο Κέρτις Τζόουνς