Έβερτον: Προσγειωμένος μετά τη νίκη ο Σον Ντάις

Με το δεξί ξεκίνησε ο Σον Ντάις την θητεία του στην Έβερτον πετυχαίνοντας μία σπουδαία νίκη επί της πρωτοπόρου Άρσεναλ στο Γκούντισον Παρκ.

Ο Ντάις ανέλαβε την Έβερτον μετά την φυγή του Φρανκ Λάμπαρντ και με τη χθεσινή νίκη (1-0) την έβγαλε από την ζώνη του υποβιβασμού, δίνοντας το έναυσμα για αντεπίθεση. «Η εμφάνιση ήταν πολύ σημαντική σήμερα γιατί προσπαθήσαμε να χωρέσουμε πέντε εβδομάδες προετοιμασίας σε πέντε ημέρες. Εάν φαντάζεστε μια pre-season, μπορείτε να διαρρέετε πληροφορίες στην ομάδα αργά αλλά σταθερά, καθώς γίνονται πιο δυνατές και πιο ευκρινείς».

«Έπρεπε να το συμπυκνώσουμε σε μια εβδομάδα και να τους δώσουμε πολλές πληροφορίες για το πώς θέλουμε να το κάνουμε, τη βάση από την οποία δουλεύουμε, τον τρόπο που δουλεύουμε την ομάδα, τη δέσμευση, τα τακτικά επίπεδα… όλα από αυτά τα πράγματα.

Ακολουθήστε μας και στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις γύρω από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

«Όσον αφορά την ποιότητα, μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό, αλλά πρέπει να υπάρχει μια βάση για να δουλέψουμε, πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση της ομάδας και μια δέσμευση για το σκοπό και σκέφτηκα ότι υπήρχαν πολλά από αυτά σήμερα».

«Μόλις τους είπα ότι είναι ένα σημείο εκκίνησης, αυτό είναι όλο. Καταθέτουμε την βάση του τι θέλουμε να είμαστε ως ομάδα, αλλά αυτό είναι μόνο ένα σημείο εκκίνησης, ανεξάρτητα από το ποιον θα κερδίσουμε. Υπάρχει μια πραγματικότητα στο πώς δουλεύω. Δεν είναι ότι δεν το απολαμβάνω – το απολαμβάνω. Θα πάω με το αυτοκίνητο στο σπίτι σκεπτόμενος: «Αυτή είναι μια πραγματικά καλή αρχή για εμάς», αλλά δεν είμαι αφελής – είμαι σε αυτό εδώ και πολύ καιρό».

«Αυτή η νίκη δεν τα λύνει όλα. Πρέπει να βάλουμε στρώσεις και στρώσεις πάνω από αυτό. Είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, φυσικά. Η Άρσεναλ πετάει αλλά η επόμενη νίκη δεν είναι εξασφαλισμένη γι’ αυτό και το έχω πει ήδη στους παίκτες. Τους είπα να έρθουν έτοιμοι να ξεκινήσουν ξανά τη Δευτέρα, να συνεχίσουν να εργάζονται και να συνεχίσουν να βελτιώνονται».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Οι οπαδοί θα είναι πολύ σημαντικοί για εμάς, το ξέρω. Το πάθος τους, η επιθυμία αυτού του συλλόγου να μην είναι σε αυτή την κατάσταση… Ήταν πολύ… ροκ σήμερα».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Γκουαρδιόλα και Κλοπ σχολίασαν το δαπανηρό «κρεσέντο» της Τσέλσι