Φόντεν: «Οι παίκτες πρέπει να επωμιστούν μέρος της ευθύνης»

Ο Φιλ Φόντεν σε δηλώσεις του στηρίζει τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ότι οι παίκτες πρέπει να πάρουν μέρος της ευθύνης.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Φιλ Φόντεν, δήλωσε στα βρετανικά μέσα ότι οι παίκτες πρέπει να επωμιστούν μέρος της ευθύνης για την απόδοση της Εθνικής Αγγλίας μέχρι τώρα στο Euro 2024 και ότι μάλιστα λυπάται τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, για την έντονη κριτική που έχει δεχτεί.

Όταν ο 24χρονος ρωτήθηκε για την κριτική που έχει αντιμετωπίσει ο Σάουθγκεϊτ, συγκεκριμένα για την τακτική προσέγγιση της ομάδας στους αγώνες, όπου κάθεται πίσω αντί να πιέζει, δήλωσε ότι λυπάται για τον προπονητή τους.

«Οι παίκτες πρέπει να πάρουν μέρος της ευθύνης. Πρέπει να συναντηθούν κάποιοι ηγέτες και να βρουν μια λύση στο τι δεν λειτουργεί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας προπονητής. Σου δίνει το σύστημα και σου λέει πώς να πιέσεις. Αν το παιχνίδι δεν κυλήσει για όλη την ομάδα, πρέπει να βρεις τις λύσεις. Λυπάμαι για τον Γκάρεθ. Στην προπόνηση, μας έλεγε να πιέζουμε και να είμαστε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και νιώθω ότι μερικές φορές πρέπει αυτό να προέρχεται από τους παίκτες».

Ο Φόντεν, ο οποίος ανακηρύχθηκε παίκτης της σεζόν στην Premier League, δεν έχει πιάσει παρόμοιες αποδόσεις στη Γερμανία και ερωτήθηκε πάνω σε αυτό το γεγονός:

«Δεν αναδείχθηκα ο καλύτερος παίκτης στην Premier League για να έρθω εδώ και να μην το δείχνω. Αλλά κάθε παιχνίδι κάνω λίγα βήματα μπροστά και, ελπίζω, ότι μπορώ να κάνω καλές εμφανίσεις για την Αγγλία. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος μου. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ ήσυχο, όσον αφορά το πώς πήγε το παιχνίδι, δεν πήγαν πολλά καλά για μένα. Στα επόμενα παιχνίδια βελτιώθηκα. Πλησίασα μερικές φορές το γκολ και ήμουν τελικά οφσάιντ στο τελευταίο παιχνίδι [κόντρα στη Σλοβακία]. Κόντρα στη Δανία πέτυχα το δοκάρι. Οι επιδόσεις μου έχουν βελτιωθεί πολύ και αν μπαίναν οι προσπάθειές μου μέσα, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα».

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στα προημιτελικά το Σάββατο.