93 views

Με την οριστική παραμονή του αγώνα της Manchester City με την West Ham στην 26η αγωνιστική, ήρθε ο καιρός να προσπαθήσουμε να «χαρτογραφήσουμε» το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών για το FPL.

 

Μια μικρή επανάληψη

Οι «κενές» αγωνιστικές είναι το αποτέλεσμα των αγώνων του League Cup και των αγώνων του FA Cup που έρχονται σε «σύγκρουση» με τους αγώνες πρωταθλήματος και αναγκάζουν τις αναβολές των παιχνιδιών των εμπλεκόμενων ομάδων. Επομένως, δημιουργούνται «κενά» αν οι αναβολές δεν μπορούν να μεταφερθούν μεσοβδόμαδα στην ίδια αγωνιστική. Double gameweeks(DGW), αντίστοιχα προκύπτουν από τη στιγμή που τα αναβληθέντα παιχνίδια μεταφέρονται μεσοβδόμαδα σε μια μελλοντική αγωνιστική, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μερικές ομάδες θα παίξουν δύο φορές σε μία αγωνιστική. Φτάνει όμως με την επανάληψη και πάμε στο σημαντικό της υπόθεσης.

Blank GW28

Η 28η αγωνιστική θα είναι «κουτσουρεμένη». Αυτό συμβαίνει επειδή ο τελικός του EFL Cup την Κυριακή 1 Μαρτίου «συγκρούεται» με την 28η αγωνιστική αναγκάζοντας τις αναβολές. Θα αναβληθούν τα Aston Villa-Sheffield United και Manchester City-Arsenal. Καλό είναι να προετοιμάσουμε την ομάδα μας, ώστε να έχουμε μια εντεκάδα ενεργών παικτών. Γι αυτό καλό θα ήταν όποιος σκεφτόταν να πουλήσει τον Vardy για Aubameyang ή Aguero, να «τρενάρει» την μεταγραφή μετά την 28η αγωνιστική, ώστε να μην έχει έναν παίκτη ο οποίος θα δώσει μηδέν πόντους και θα καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι του budget.

 

 

Blank GW31

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι επίσημο, αλλά αυτή η αγωνιστική θα είναι κατά 99% η μεγαλύτερη BGW της σεζόν. Ο αριθμός των αγώνων σε αυτήν την «κενή» αγωνιστική, εξαρτάται από το ποιες ομάδες της Premier League θα προκριθούν από τον πέμπτο γύρο του FA Cup. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το Σάββατο 21 Μαρτίου λαμβάνουν χώρα τα προημιτελικά του FA Cup. Αυτό έχει άμεση επίδραση στην 31η αγωνιστική , καθώς οι ομάδες που θα βρεθούν στα προημιτελικά, αδυνατούν να παίξουν στον αγώνα πρωταθλήματος εκείνου του Σαββατοκύριακου. Επίδραση σε αυτό έχει και το international break, που καθιστά αδύνατο τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων μεσοβδόμαδα, αμέσως μετά την αγωνιστική. Σίγουρα θα ακυρωθεί ένας αγώνας, της Tottenham ή της Norwich, ενώ οι συνολικές ακυρώσεις θα είναι πιθανότατα πέντε ή έξι, με μέγιστο αριθμό τις επτά.

 

 

Πιθανή DGW34, BGW34, DGW37

Τα εξ’ αναβολής παιχνίδια θα μεταφερθούν σε μία από τις δύο αυτές αγωνιστικές. Είναι ενδιαφέρον ότι τα ημιτελικά του FA Cup είναι επίσης στην 34η αγωνιστική κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν αναβολές, καθιστώντας τη «μικτή» αγωνιστική… κατοχυρώνω αυτόν τον ορισμό ως δικό μου. Ωστόσο, αν μπορούν να μεταφέρουν τις αναβολές της 34ης μεσοβδόμαδα χωρίς να συγκρουστούν με άλλες αναβολές τότε δε θα υπάρξει μεταφορά σε άλλη αγωνιστική. Ας ελπίσω ότι έγινε κατανοητό αυτό που γράφω. Το σημαντικό είναι ότι η 34η αγωνιστική θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και BGW και DGW, ενώ η 37η θα είναι η μεγαλύτερη DGW, όπου θα επαναπρογραμματιστούν οι περισσότερες αναβολές.

DGW29

Τις τελευταίες μέρες «παίζει» έντονα το σενάριο για DGW για την Manchester City στην 29η αγωνιστική. Αυτό προέκυψε λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν οι «Πολίτες», αφού συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις. Το παιχνίδι που μπορεί να μεταφερθεί στην 29η αγωνιστική θα είναι είτε αυτό με την Arsenal, είτε αυτό με την Chelsea, που φυσιολογικά είναι να γίνει την 31η αγωνιστική. Αν η Arsenal περάσει από τον Ολυμπιακό στο Europa League, είναι αρκετά πιθανό να γίνει το παιχνίδι με την Chelsea την εβδομάδα πριν την 30η αγωνιστική. Αν η Arsenal αποκλειστεί είναι πιθανό να γίνει το αντίθετο, να παίξουν δηλαδή οι «Κανονιέρηδες» με τη City.

 

 

Τι σημαίνει αυτό για το Fantasy;

Οι BGWs και οι DGWs είναι οι καταλληλότερες αγωνιστικές για να χρησιμοποιηθούν τα «chips» του FPL. Ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να διαφέρει από παίκτη σε παίκτη. Το Free Hit μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην BGW, ώστε να μπορέσει κάποιος να κατεβάσει ενδεκάδα, όσο και σε κάποια από τις DGW, για να «φορτωθεί» η ομάδα με παίκτες που έχουν δύο αγώνες. Το Bench Boost, είναι καλύτερο να παιχτεί στην 37η αγωνιστική, που είναι η μεγαλύτερη. Μοναδικό ψεγάδι, η πιθανότητα να γίνει εκτεταμένο rotation, επειδή θα έχει κριθεί μεγάλο κομμάτι της τελικής κατάταξης ως τότε. Η Wildcard, είναι πολύ χρήσιμη αν την ενεργοποιήσετε πριν κάποια διπλή αγωνιστική, ώστε να ετοιμάσετε την ομάδα κατάλληλα, αλλά εάν βρίσκεστε σε δεινή θέση, μη διστάσετε να «τραβήξετε τη σκανδάλη». Τέλος, το triple captain μπορεί να παιχτεί και σε μονή αγωνιστική, αλλά εάν σχεδιάζετε να παίξετε Free hit στην 31η, είναι καλή επιλογή για κάποια διπλή αγωνιστική.

Κάπως έτσι θα κινηθούν οι αναβολές… για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στους ΕΥΑΠ!

Υ.Γ. Οι εικόνες με τα ποσοστά για κάθε αγωνιστική είναι από το λογαριασμό του Ben Crellin στο twitter. Αξίζει να τον ακολουθήσετε, γιατί παράγει τρομερό έργο όσον αφορά το fantasy.

 

Συντάκτης: Ανδρέας Τυχάλας

Leave a Reply