Φτιάξε το πλάνο σου για το Fantasy

Δείξε μου την ομάδα σου, να σου πω ποιος είσαι.

 

Ξεκινώντας τη δημιουργία της νέας σου ομάδας στο Fantasy Premier League, πρέπει να υπολογίσεις διάφορες παραμέτρους για να φτιάξεις το «σωστό» πλάνο.

1. Εδώ δεν χωράνε οπαδικά. Το γεγονός ότι αντιπαθείς την Manchester United (για παράδειγμα), δεν πρέπει να σε επηρεάσει στην επιλογή των παικτών. Τον Lukaku δεν θα τον ξαναβρίσεις, τον Lukaku.
2. Χρόνος συμμετοχής και πόντοι. Είναι σημαντικό να επιλέξεις ποδοσφαιριστές που θα είναι, εκτός απροόπτου, βασικοί στις ομάδες τους. Και ακόμα πιο σημαντικό, αυτοί να μπορούν να σου δώσουν τους πόντους που ψάχνεις. Για παράδειγμα, ο Martial είναι μεν ένας καλός ποδοσφαιριστής που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει, αλλά δύσκολα θα έχει φανέλα βασικού. Ο Kante, από την άλλη, ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στο νησί, θα είναι βασικότατος αλλά δεν μπορεί να σου δώσει πόντους, καθώς δεν σκοράρει και σπάνια δημιουργεί.

 

3. Να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Είναι σημαντικό να έχεις εικόνα των ομάδων πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ώστε να έχεις μια ιδέα για την κατάσταση των παικτών σε όλα τα επίπεδα. Ο Lanzini , για παράδειγμα, είναι τραυματίας και θα επιστρέψει αρκετά αργότερα, ενώ ο Courtois κάθε βδομάδα ακούγεται ότι φεύγει, μετά ότι μένει και μετά ξανά ότι φεύγει, άρα καλό θα ήταν να μην ξεκινήσεις με αυτούς. Και φυσικά οφείλεις να ενημερωθείς τουλάχιστον για τα δύο τελευταία φιλικά των ομάδων πριν την έναρξη, όπου θα ξεκαθαρίσουν πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με το πλάνο για τους βασικούς, τις θέσεις μέσα στο γήπεδο κτλ.
4. Προσοχή στο πρόγραμμα. Η ομάδα που φτιάχνεις δεν θα είναι αυτή που θα κουβαλάς αναγκαστικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, άλλωστε θα έχεις μία μεταγραφή χωρίς κόστος πόντων ανά αγωνιστική, αλλά και δύο Wildcards, μία σε κάθε γύρο. Για αυτό λοιπόν ρίξε μια ματιά στις πρώτες 6-7 -τουλάχιστον- αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ώστε να προετοιμάσεις τη 15αδα σου για ένα καλό ξεκίνημα. Θα παρατηρήσεις πως φέτος υπάρχουν ομάδες με πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, όπως η Brighton, γεγονός που μας αναγκάζει να μην ασχοληθούμε με τον Knockaert, τον Murray ή τον Izquierdo ως την 3η αγωνιστική. Σε αντίθετη μοίρα είναι η Liverpool, που ξεκινάει με βατό πρόγραμμα και θα πρέπει να την ακολουθήσουμε.

 

5. Βάλε την προσωπική σου πινελιά. Καλοί οι αριθμοί, τα στατιστικά, η ενημέρωση και τα άρθρα σαν αυτό, αλλά ατομικό παιχνίδι παίζουμε, να πάρει. Πρόσθεσε λίγη έμπνευση και στήριξέ την. Αφού έχεις τρέλα με τον Kane, βάλ’ τον να παίξει, ποιος είμαι εγώ να σου πω όχι; Βασικά όχι θα σου πω γιατί είναι πανάκριβος, αλλά εσύ μην ακούς.

Τώρα που τα είπα αυτά και ηρέμησα, ξεκίνα να ψάχνεις παίκτες και θα επανέλθω με συγκεκριμένες προτάσεις για όλες τις θέσεις. Α! Και μπες στη λίγκα μας με κωδικό 265507-54866, να δούμε τι αξίζεις.

Συντάκτης: #MrFantastic