Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: «Είναι εξαιρετική ομάδα, είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές»

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Γαλλία ενόψει του αποψινού προημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την Γαλλία, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Συγκεκριμένα είπε: «Προφανώς στην διοργάνωση, όσο προχωράς στους τελευταίους γύρους, αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες, με καλύτερους μεμονωμένους παίκτες και είναι πιο δύσκολο να τις διασπάσεις και έχεις διαφορετικά προβλήματα να αντιμετωπίσεις αμυντικά».

«Είναι μία εξαιρετική ομάδα, είναι Παγκόσμιοι πρωταθλητές και έπρεπε να περιμένουμε ότι στα προημιτελικά θα παίζαμε με μία κορυφαία ομάδα. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα που ήταν φιναλίστ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, νικητές του Παγκοσμίου κυπέλλου, με τεράστια εμπειρία με τον Ντιντιέ (Ντεσάμπ) και το αγωνιζόμενο επιτελείο επίσης, οπότε αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του έργου».

«Αν μου λέγατε πριν τέσσερα χρόνια ότι θα παίζαμε εναντίον της Γαλλίας, θα έλεγα οκ, μπορεί να τους ανταγωνιστούμε αλλά δεν είχαμε μεγάλες βραδιές και τόση πολλή εμπειρία από πίσω μας οπότε τώρα έχουμε παιχνίδι και είναι ένας φανταστικός προημιτελικός για όλους που θα τον παρακολουθήσουν».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία. Νομίζω ότι όλα τα χαρακτηριστικά υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο για να δημιουργήσουν μία φανταστική βραδιά και νομίζω ότι αυτό είναι το ίδιο σε όλους τους προημιτελικούς. Πιστεύω υπάρχουν πραγματικά ενδιαφέρον μονομαχίες στον πίνακα, οπότε ανυπομονούμε για το παιχνίδι και είναι εξαιρετικό για μας να προετοιμαστούμε».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Σενεγάλη για την φάση των «16» λέγοντας ότι η ομάδα του χωρίς την μπάλα ήταν εξαιρετική ενώ με αυτήν ήταν αδίστακτη αλλά και αρκετά καλή στις αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά ανέφερε ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσει.

Τέλος σχολίασε και την πρόοδο της ομάδας του τα τελευταία έξι χρόνια.

«Έξι χρόνια πριν, όταν ξεκινήσαμε, η αυτοπεποίθηση ήταν χαμηλή. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε πολύ για τον ανταγωνισμό στο κορυφαίο επίπεδο αλλά δεν είχαμε κάποια απόδειξη για να το κάνουμε. Τώρα έχουμε πολύ περισσότερη εμπειρία σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Αυτός είναι ο τρίτος προημιτελικός μας στις τελευταίες τρείς διοργανώσεις, άρα οι παίκτες απολαμβάνουν αυτή την πρόκληση και δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα μπόνους για να είμαστε ακόμα δώ, θέλουμε να είμαστε εδώ για άλλη μία εβδομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άγγλος τεχνικός.