Η ανακοίνωση των Γκλέιζερς για την πώληση της Γιουνάιτεντ

Η επίσημη ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε τα σχέδια των Γκλέιζερς για πώληση του συλλόγου και εύρεσης νέων επενδυτών.

Οι Γκλέιζερς είναι ανοιχτοί σε προσφορές για την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από 17 χρόνια παρουσίας. H ανακοίνωση του συλλόγου «ομολόγησε» τα πλάνα για τον εντοπισμό «στρατηγικών εναλλακτικών». Ταυτόχρονα, τόνισε πως θα εξεταστούν επιλογές όπως «νέας επένδυσης στον σύλλογο, μιας πώλησης ή άλλων συναλλαγών που αφορούν την εταιρεία».

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας από τους πιο επιτυχημένους και ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους στον κόσμο, ανακοινώνει σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ξεκινά μια διαδικασία διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για τον σύλλογο», ήταν η αρχική δημοσίευση του συλλόγου.

«Η διαδικασία θα ενισχύσει τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου, με απώτερο στόχο να τοποθετηθεί ο σύλλογος ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες τόσο εντός του γηπέδου όσο και εμπορικά. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, θα εξετατούν όλες τις στρατηγικές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένων νέων επενδύσεων στο κλαμπ, πώλησης ή άλλων συναλλαγών που αφορούν την εταιρεία».

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!

«Η δύναμη της Γιουνάιτεντ στηρίζεται στο πάθος και την πίστη της παγκόσμιας μας κοινότητας 1,1 δισεκατομμυρίων οπαδών», δήλωσαν οι Γκλέιζερς. Ανέφεραν πως: «Καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε στην ιστορία του συλλόγου, το ΔΣ πρόεβει στη διεξοδική αξιολόγηση των στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων».

Ο όμιλος Raine, που διευκόλυνε την πώληση της Τσέλσι το καλοκαίρι, ενεργεί ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Γιουνάιτεντ. Για τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες, η τραπεζική εταιρία «Rothschild & Co», πραγματοποιεί παρόμειο ρόλο. Η οικογένεια Γκλέιζερ μπορεί να προσελκύσει αρκετούς ενδιαφερόμενους.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα, το γεγονός πως η τιμή της μετοχής της Γιουνάιτεντ αυξήθηκε κατα 17% μετά την επίσημη ανακοίνωση. Αυτό, πρόσθεσε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία των «Κόκκινων Διαβόλων». Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της αξίας του συλλόγου ανέρχεται στις 4,2 δισεκατομμύρια λίρες.

Διαβάστε ακόμα: Χάρι Κέιν: Τα νεότερα για τον τρααυματισμό του