Η Αγγλία φαβορί για την κατάκτηση του Euro!

Η εθνική Αγγλίας παρά το κράξιμο και τη δικαιολογημένη γκρίνια, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024, μετά το τέλος του Group Stage της διοργάνωσης.

Δεν πρόκειται για κάποιο troll κείμενο, ούτε βλέπουμε διαφορετικά ματς στην τηλεόρασή μας. Η χειρότερη εθνική Αγγλίας στην ιστορία -με βάση τις εμφανίσεις και όχι το ρόστερ- φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro.

Αρκεί να κάνει κάποιος μια βόλτα από τις διάφορες στοιχηματικές εταιρείες για να δει, ότι τα «Τρία Λιοντάρια» είναι μπροστά από Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία στις εκτιμήσεις των book. Αυτή είναι φυσικά μια ακόμη απόδειξη του αρχικού μας ισχυρισμού.


Tο βασικό επιχείρημα είναι άλλo. Εκεί που πρέπει πραγματικά να ρίξει κανείς το βλέμμα του είναι το ταμπλό του τουρνουά. Παρά τις κακές εμφανίσεις, παρά το άσχημο και βαρετό ποδόσφαιρο η εθνική Αγγλίας κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του Group C. Αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος.

Λίγες ώρες πριν, η Αυστρία έκανε το μεγάλο θαύμα κερδίζοντας την Ολλανδία με 3-2, ενώ ταυτόχρονα οι αδιάφοροι Πολωνοί κρατούσαν με νύχια και με δόντια την ισοπαλία κόντρα στους άχρωμους Γάλλους. Έτσι, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωση