Η επάνοδος της Manchester United στην «εξουσία»

 Ήταν 6 Μαίου του 2007, όταν η Manchester United κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια ανομβρίας, το μεγαλύτερο δηλαδή διάστημα χωρίς τον τίτλο της Premier League επί θητείας του Ferguson!

 

Καλοκαίρι του 2006. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει μόλις τελειώσει, με την Ιταλία να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο έναντι των Γάλλων και η έναρξη της νέας σεζόν πλησιάζει. Η Manchester United βρίσκεται εν μέσω κρίσεως, μιας και αδυνατεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα από το 2003. Τα προβλήματα είναι πολλά, η αβεβαιότητα ακόμη μεγαλύτερη και ο Sir Alex Ferguson βρίσκεται σε αναζήτηση… φόρμουλας για την επιτυχία. Βλέπετε, τόσο η… ενδοοικογενειακή κρίση, όσο και η συνεχής άνοδος των εγχώριων ανταγωνιστών, συνέβαλλαν αρκετά αρνητικά.

 

 

Από την μία, η Arsenal έφτασε έως τον τελικό του Champions League της σεζόν 2005/06, χάνοντας από την Barcelona στις λεπτομέρειες. Από την άλλη, η Chelsea του Mourinho, κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της με αρκετά ευκολότερο τρόπο απ’ ό,τι περίμενε κανείς. Συν τοις άλλοις, οι «μπλε» πραγματοποίησαν την πιο ηχηρή μεταγραφή στην Αγγλία, καθώς απέκτησαν τον Andriy Shevchenko από την AC Milan. Ακόμη, η τέταρτη της παρέας, Liverpool, είχε μια μεστή χρονιά. Η ομάδα του Merseyside τερμάτισε στην 3η θέση, μόλις έναν πόντο πίσω από την United. Επίτευγμα το οποίο «συνοδεύτηκε» από την κατάκτηση του FA Cup και καθιστούσε την Liverpool κάτι παραπάνω από υπολογίσιμη. Ας γυρίσουμε όμως στο Manchester και συγκεκριμένα, στην κόκκινη πλευρά της πόλης.

Ο βασικός επιθετικός της ομάδας, Ruud Van Nistelrooy, πωλήθηκε στην Real Madrid, δίχως να έρθει κάποιος αντικαταστάτης, ενώ ο μοναδικός παίκτης που ήρθε ήταν ο Michael Carrick από την Tottenham. Όσον αφορά το δυναμικό της United, πολλοί παίκτες ήταν στο στόχαστρο κριτικής. Οι Rooney και Ronaldo δεχόντουσαν πυρά για μέτριες εμφανίσεις, ο Vidic χαρακτη