Η «μάχη» για την παραμονή στην Championship

Λίγες στροφές πριν το τέλος στην Championship, το eyapnews.gr σας αναλύει ποιες ομάδες θα αγωνιστούν για την παραμονή, ποιες θα δώσουν σκληρή «μάχη» για την επιβίωση και ποιες έχουν πιο άνετη θέση.

 

Δείτε εδώ την βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί ως τώρα:

 

 

Οι ομάδες που ακόμα αγωνίζονται για την παραμονή τους έστω και μαθηματικά είναι η Wigan, η Blackburn, Birmingham City, Nottingham Forest και QPR. Φυσικά και η Burton Albion αλλά και η Bristol City δεν έχουν σωθεί ακόμα αλλά θα πρέπει να συμβούν απίστευτα πράγματα, καθώς η διαφορά τους στα δυο τελευταία παιχνίδια που απομένουν είναι στους 6 βαθμούς από την θέση που οδηγεί στην League One.

 

Wigan Athletic

Aς αρχίσουμε όμως με την Wigan. H ομάδα του Graham Barrow είναι στην 23η θέση και μπορούμε να πούμε πως έχει το πιο δύσκολο έργο, καθώς έχει συγκεντρώσει ως τώρα 41 βαθμούς! Τα δυο παιχνίδια που έχει να δώσει για να σώσει το «τομάρι» της είναι με την Reading εκτός έδρας και εντός έδρας με την Leeds.

 

 

Φυσικά όπως καταλαβαίνει κανείς είναι με το… «μισό πόδι στο τάφο» που λέμε και πιθανόν την επόμενη αγωνιστική να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα πάρει τον δρόμο της League One μετά την Rotherham.

 

Blackburn Rovers

Στο στρατόπεδο των «Rovers» o Tony Mowbray έχει ακόμα σοβαρές πιθανότητες για να «κρατήσει» την ομάδα του στην Championship. Τα επόμενα παιχνίδια που έχει να δώσει είναι με την Aston Villa εντός και εκτός με την Brentford. Η απόσταση των δύο βαθμών από την 21η Birmingham City, σίγουρα τους δίνει το δικαίωμα ώστε να πιστεύουν στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.

 

 

Το καλό της υπόθεσης στην Blackburn είναι πως σε συνδυασμό αποτελεσμάτων ο στόχος της σωτηρίας πιθανόν θα παιχτεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Οπότε ακόμα και αν χάσουν το επόμενο παιχνίδι και δεν κερδίσει και η Birmingham, τίποτα δεν θα έχει κριθεί

 

Birmingham City

Η απόσταση από την Blackburn σίγουρα είναι σημαντική αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. O Harry Redknapp το γνωρίζει καλά, μπορεί όμως η ξαφνική παραίτηση του Zola να λειτουργήσει αρνητικά στην ομάδα διότι το έργο ενός νέου προπονητή σε μια τόσο κομβική στιγμή δεν είναι καθόλου εύκολο.

 

 

Τα δύσκολα για την Birmingham θα αρχίσουν από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Huddersfield και το τελευταίο ματς είναι στην έδρα της Bristol City. Μέχρι τώρα η ομάδα του Redknapp έχει το πάνω χέρι αλλά στην επόμενη αγωνιστική όλα μπορούν να αλλάξουν, είτε θετικά είτε αρνητικά.

 

Nottingham Forest

Η Forest φαίνεται πως μετά κόπων και βασάνων θα παραμείνει στην κατηγορία. Ποτέ μην λες ποτέ όμως, ειδικά όταν μιλάμε για την Championship των τεράστιων ανατροπών. Ο Mark Warburton έχει δει την Nottingham μέχρι τώρα να αρπάζει τους βαθμούς που χρειάζεται η ομάδα για να γλιτώσει τα χειρότερα, όμως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα.

 

 

Ένα τρίποντο βέβαια αρκεί. Αυτό λοιπόν θα ψάξει να βρει στα επόμενα ματς με την QPR εκτός έδρας και την Ipswich εντός. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η θέση της είναι πιο ασφαλής από των άλλων ομάδων που έχουμε αναφέρει ως τώρα.

 

Queens Park Rangers

Mε 5 βαθμούς απόσταση, δυο στροφές πριν το τέλος, σίγουρα κανείς δεν πιστεύει πως η QPR θα είναι μία από τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Φυσικά όμως μπορεί να δώσει και η ίδια ένα τέλος σε αυτό την επόμενη αγωνιστική. Όμως και η ίδια η ομάδα του Ian Holloway αν δε τα καταφέρει, το ενδεχόμενο στραβοπάτημα των ομάδων που βρίσκονται στις πιο κάτω θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, μπορεί να φέρει αυτομάτως την παραμονή στους «Rangers».

 

 

Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Forest εντός έδρας και μια νίκη των «Rangers» δε θα σημάνει απλά την παραμονή για τους ίδιους αλλά ακόμα περισσότερους μπελάδες για τους φιλοξενούμενους. Οπότε εδώ αναμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που ίσως και οι δυο ομάδες να βολευτούν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Πέρα από αυτόν τον αγώνα απομένει άλλη μια αναμέτρηση για την QPR εκτός έδρας με την Norwich εκτός έδρας που πιθανόν να είναι βαθμολογικά αδιάφορο και για τους δυο.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Χατζούλης