Η νέα θέση του Άρνολντ χαροποιεί τον ίδιο και τον Σάουθγκεϊτ

Ο Σάουθγκεϊτ έδωσε το “10” στον Αλεξάντερ-Άρνολντ και τον δοκίμασε στο κέντρο στη χθεσινή νίκη επί της Μάλτας με 4-0, κάτι που φάνηκε να του αρέσει.

Ο Άρνολντ είχε νέο ρόλο στο χθεσινό παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO2024 κόντρα στη Μάλτα και φαίνεται πως ο Άγγλος Ομοσπονδιακός θα το δοκιμάσει ξανά.

Ο άσσος της Λίβερπουλ σκόραρε ένα τέρμα και συμμετείχε σε ακόμα δύο, αποδεικνύοντας ξανά ότι μπορεί να σταθεί άνετα σε αυτή τη θέση.

“Δεν έχω αμφιβολίες ότι μπορεί να το κάνει”, τόνισε ο Σάουθγκεϊτ. “Είναι απλά το να μάθει κάποια μυστικά της θέσης, ειδικά χωρίς την μπάλα, αλλά γνωρίζει αρκετά. Το συζητήσαμε εδώ και ένα μήνα από το τηλέφωνο και είναι ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Έδειξε ακριβώς αυτό που σκεφτόμασταν ότι μπορεί να κάνει και δίνει κάτι διαφορετικό στη μεσαία γραμμή μας”.

“Φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν και απλό την ομάδα του. Το γεγονός ότι κάποιες φορές παίζει εκεί με την μπάλα ίσως και λίγο πιο πίσω, έχει βοηθήσει αυτή τη μετάβαση”.

Ο άσσος της Λίβερπουλ που πήρε το νούμερο 10 στην εθνική, δήλωσε μετά το παιχνίδι: “Δεν έχω παίξει πολύ με αυτό αλλά νιώθω άνετα. Νιώθω πως είναι μία θέση που μπορώ να παίξω. Θέλω να είμαι συνέχεια στην ενδεκάδα και αυτός είναι ένας τρόπος να το κάνω.

Ο τρόπος που παίζω στον σύλλογό μου, μου άνοιξε μια νέα προοπτική. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά είναι θετικό που όταν παίρνω μία ευκαιρία την εκμεταλλεύομαι”.

Η Αγγλία έκανε το 3/3 στον όμιλο και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τα Σκόπια στο Γουέμπλεϊ.