Η Πρέμιερ Λιγκ βάζει τέλος στις αφαιρέσεις βαθμών

Η Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται ότι βάζει φρένο στις αφαιρέσεις βαθμών εισάγοντας ένα είδος Luxury Tax στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ένα σημερινό ρεπορτάζ του Μάικ Κίγκαν, αναδεικνύει συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ με στόχο την αντικατάσταση των τιμωριών αφαίρεσης βαθμών με ένα σύστημα που μπορεί να βοηθήσει το πρωτάθλημα.

Ποιο είναι αυτό; Το luxury tax. Αυτό είναι ένα σύστημα μέσω του οποίου οι ομάδες που έχουν υπερβεί τα επιτρεπόμενα όρια στις δαπάνες και έχουν εμφανίσει μεγαλύτερες απώλειες από αυτές που καθορίζουν οι κανονισμοί, θα υποχρεούνται να καταβάλλουν υψηλά πρόστιμα.

Αυτά τα πρόστιμα θα μπορούν να διατεθούν είτε σε άλλες ομάδες που τηρούν απόλυτα τους κανονισμούς και είναι οικονομικά σταθερές, είτε να διατεθούν σε ομάδες του πρωταθλήματος της EFL που βρίσκονται σε κίνδυνο χρεωκοπίας ή αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες.

Αναμένεται ότι αυτό το προτεινόμενο σενάριο θα συζητηθεί τον Ιούνιο και θα απαιτηθεί η θετική ψήφος τουλάχιστον 14 από τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τo συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι 17 ομάδες εκφράζουν συμφωνία!

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ έχουν τιμωρηθεί ήδη και εκκρεμούν οι υποθέσεις των οικονομικών παραβιάσεων τόσο της Λέστερ αλλά και φυσικά της Μάντσεστερ Σίτι.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Άγνωστο αν θα αγωνιστεί ξανά ο Νκουνκού φέτος