Η συγκινητική χειρονομία του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει αποδείξει πολλάκις πως πέρα από παίκτης είναι και μεγάλος άνθρωπος, ο Σβεν Γιέραν Έρικσον το επιβεβαιώνει ξανά.

Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες πλέον από όταν ο Σβεν Γιέραν Έρικσον έκανε δημόσια την διάγνωσή του με καρκίνο και πως του απομένει στην καλύτερη των περιπτώσεων ένας χρόνος ζωής.

Όπως ήταν φυσικό ο Σουηδός, πρώην τεχνικός και της εθνικής Αγγλίας, εισέπραξε αμέτρητα μηνύματα στήριξης από τον ποδοσφαιρικό και μη κόσμο. Αποκορύφωμα ήταν το ότι τον Μάρτιο κάθισε στον πάγκο της Λίβερπουλ σε ένα παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ θρύλων των “Κόκκινων” και του Άγιαξ, εκπληρώνοντας ένα παιδικό του όνειρο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο εμφανώς συγκινημένος “Σβένις” διηγήθηκε μια χειρονομία του Ντέιβιντ Μπέκαμ:

Ήρθε στο σπίτι μου στη Σουηδία με έξι μπουκάλια κρασί από ημερομηνίες σημαντικές για εμένα. Φάγαμε ρέγγες, πατάτες και κρέας άλκης (παραδοσιακά σουηδικά πιάτα) και μιλήσαμε πολύ για ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη ημέρα είχε στείλει έναν σεφ να τα προετοιμάσει όλα.

Μου απέδειξε για ακόμη μια φορά το πόσο αληθινός και μεγάλος άνθρωπος είναι, παρότι μάλιστα θα μπορούσε να είναι μια ντίβα. Δεν χρειαζόταν να έρθει εδώ αλλά νιώθω περήφανος που το έκανε.

O Έρικσον ως προπονητής έχει συνδεθεί ακράδαντα με το αγγλικό ποδόσφαιρο έχοντας καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και της Λέστερ αλλά πάνω από όλα λόγω των τεσσάρων χρόνων που υπήρξε προπονητής της εθνικής Αγγλίας, μεταξύ 2001 και 2006.