Inter-Tottenham 4-3, 20/10/2010

Σε ένα από τα πλέον περίεργα παιχνίδια Αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη, η Tottenham ηττήθηκε με 4-3 από την Inter, στο παιχνίδι όπου ο Gareth Bale έγινε γνωστός σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

 

H ομάδα του Harry Redknapp αντιμετώπισε στο Giuseppe Meazza την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης, Inter, για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Tottenham. Με 10 παίκτες από το 7′ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα, Heurelho Gomes, και με 4 γκολ στην πλάτη από το πρώτο 20λεπτο (Zanetti, Eto’o x2, Stankovic), η βραδιά προβλεπόταν ατελείωτη και από τις πλέον εφιαλτικές στην ιστορία της ομάδας.

Και κάπου εκεί ξεφύτρωσε ο Gareth Bale. O Ουαλός μάλλον αποφάσισε να πραγματοποιήσει μόνος του μία από τις μεγαλύτερες και δυσκολότερες ανατροπές στην ιστορία του αθλήματος. 3 γκολ πέτυχε ο εκπληκτικός αριστερός εξτρέμ των Spurs, 2 εκ των οποίων ύστερα από ανεπανάληπτες κούρσες από την αριστερή πτέρυγα.

 

 

Το επίτευγμά του γίνεται ακόμα σπουδαιότερο, αν αναλογιστούμε ότι αντίπαλός του ήταν ο Maicon, ο πιο φορμαρισμένος δεξιός μπακ στον κόσμο εκείνη την περίοδο. Αν το παιχνίδι είχε 10 λεπτά ακόμα, πιθανότατα ο αφηνιασμένος Bale να είχε κάνει το 4-5 μόνος του!

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα στιγμιότυπα αυτού του τρελού παιχνιδιού.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rfxctqCH0jA[/embedyt]