Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και για του χρόνου η Έβερτον!

Η Έβερτον που δέχθηκε νέα αφαίρεση βαθμών και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, βάσει και του δύσκολου προγράμματός της, κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών και για του… χρόνου!

Ρεπορτάζ του έγκυρου Paul Joyce από τους Times, αναφέρει ότι η Έβερτον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο περαιτέρω αφαίρεσης βαθμών την επόμενη σεζόν, αφού η ανεξάρτητη επιτροπή που ασχολείται με την υπόθεση Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας δεν μπόρεσε να αποφασίσει εάν το κόστος των 6,5 εκατομμυρίων λιρών σχετίζεται με περαιτέρω παραβίαση.

Τα δεδομένα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο αυτό που “καίει” την Έβερτον σε πρώτο βαθμό είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς έχει “μπλέξει” σε μεγάλο βαθμό μετά και τη νέα αφαίρεση βαθμών.

Σε ανακοίνωσή της μετά την επιβολή της ποινής, η Έβερτον ανέφερε:

«Τον Ιανουάριο του 2024, η Premier League χρέωσε την Everton για παραβίαση των επιτρεπόμενων ορίων κέρδους και βιωσιμότητας για την περίοδο αξιολόγησης που λήγει το 2022/23.

Το θέμα παραπέμφθηκε σε Επιτροπή της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Έβερτον θα λάβει άμεση αφαίρεση δύο βαθμών. Αν και η θέση του συλλόγου ήταν ότι δεν ενδείκνυται η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, ο σύλλογος είναι ικανοποιημένος που η Επιτροπή αναγνώρισε την πλειοψηφία των θεμάτων που έθεσε ο σύλλογος, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της διπλής τιμωρίας, των σημαντικών ελαφρυντικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και της έγκαιρης παραδοχής της παράβασης του συλλόγου.

Η Έβερτον παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τη Λίγκα σε όλα τα θέματα που αφορούν το PSR, αλλά ανησυχεί εξαιρετικά για την ασυνέπεια των διαφόρων επιτροπών όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται.

Ο σύλλογος θα ήθελε να καταγράψει τις ευχαριστίες της προς τη Συμβουλευτική Επιτροπή Φιλάθλων και άλλες ομάδες φιλάθλων για τις παρατηρήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καθώς και προς όλους τους οπαδούς της ομάδας για τη συνεχή υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους. Ο σύλλογος και οι νομικοί της εκπρόσωποι έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης της Επιτροπής. Δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή».