Κοντά στα £120 εκατομμύρια η οικονομική «ζημιά» της σεζόν για την Βίλα

Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε απώλειες κοντά στα £119,6 εκατομμύρια στα λογιστικά της στο τέλος της περσινής χρονιάς.

Παρά την έβδομη θέση της Άστον Βίλα στην Πρέμιερ Λιγκ την προηγούμενη σεζόν και την επιστροφή της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά από περισσότερο από δεκαετία, τα οικονομικά στοιχεία αποκάλυψαν ένα έλλειμμα κοντά στα 120 εκατομμύρια για τη σεζόν που έληξε στις 31 Μαΐου 2023.

Τα έσοδα του συλλόγου σημείωσαν αύξηση, φθάνοντας τα £217,7 εκατομμύρια, από £178,4 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, παρά τις αυξημένες ροές εσόδων λόγω αύξησης της ζήτησης στα εισιτήρια, τις διαφημιστικές συμφωνίες και τα εμπορικά έσοδα, η Βίλα ανέφερε απώλεια £119,6 εκατομμυρίων μετά φόρων, σε σύγκριση με το μικρό κέρδος των £300.000 του προηγούμενου έτους.

Η Άστον Βίλα δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι «συμμορφώνεται με το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο και συνεχίζει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας της Πρέμιερ Λιγκ».

Την τρέχουσα οικονομική σεζόν, η Άστον Βίλα επιβεβαίωσε ότι έχει ξοδέψει £63,7 εκατομμύρια για νέες αποκτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αποκτήσεων του εξτρέμ Μουσά Ντιαμπί από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και του αμυντικού Πάου Τόρρες από τη Βιγιαρεάλ. Η ομάδα της Premier League ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα αυτού, τα κόστη μισθοδοσίας των εργαζομένων αυξήθηκαν στα £194,2 εκατομμύρια αντικατοπτρίζοντας μια αύξηση κατά 9% στον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την αύξηση των κεντρικών λειτουργιών υποστήριξης για την διευκόλυνση της ανάπτυξης του συλλόγου.

Φέτος, η απόδοση της Άστον Βίλα στον αγωνιστικό χώρο έχει δει μια ανοδική πορεία, με την ομάδα να καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή μια θέση που την προσφέρει πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ στην Πρέμιερ Λιγκ και να προχωρά στους αγώνες των νοκ άουτ του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Βάζει τέλος στην καριέρα του ο Φελίπε