Κόβεντρι Σίτι: Αφαίρεση βαθμών από την EFL

Η EFL τιμώρησε την Κόβεντρι για την κατάσταση του γηπέδου που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή τριών αγώνων τον περασμένο Αύγουστο.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Κόβεντρι Σίτι. Ο σύλλογος των Δυτικών Μίντλαντς, λίγες βδομάδες μετά την έξωση που δέχτηκε από την νέα ιδιοκτήτρια εταιρία του γηπέδου τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, EFL.

Ο λόγος; Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του «Coventry Building Society Arena» που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των παιχνιδιών κόντρα στις ΡόδεραμΓουίγκαν και Χάντερσφιλντ. Συγκεκριμένα η ποινή προβλέπει αφαίρεση πέντε βαθμών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και άλλους πέντε για την επόμενη όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε και δημόσια ανακοίνωση για την τιμωρία της Κόβεντρι.

«Η Κόβεντρι Σίτι δέχθηκε αφαίρεση πέντε βαθμών για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 και 2023/2024, αφού ο σύλλογος αναγνώρισε ότι παραβίασε τους κανονισμούς της EFL σχετικά με τη συντήρηση του γηπέδου, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή των προγραμματισμένων αγώνων του Αυγούστου με τις Ρόδεραμ Γιουνάιτεντ, Γουίγκαν Αθλέτικ και Χάντερσφιλντ Τάουν.

Η Κόβεντρι Σίτι θα καταβάλει επίσης αποζημίωση στους φιλοξενούμενους συλλόγους μαζί με τα σχετικά έξοδα της έρευνας της EFL.

Η κύρωση επιβλήθηκε σύμφωνα με τους όρους μιας “Συμφωνημένης Απόφασης”, η οποία επικυρώθηκε επίσημα από έναν Πρόεδρο Ανεξάρτητης Πειθαρχικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών της EFL».

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!