Λούκας Μόουρα: «Κομμουνισμός και ναζισμός έχουν σκοτώσει εκατομμύρια– είναι δύο παρεκτροπές»

Την στήριξη του στον υποψήφιο πολιτικό Ζαίρ Μπολσονάρο δήλωσε ο Λούκας Μόουρα, παρομοιάζοντας παράλληλα τον ναζισμό με τον κουμμουνισμό.

Σε δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν αρκετά έντονα προέβη ο επιθετικός της Τότεναμ, Λούκας Μόουρα.

Η Βραζιλία θα βρεθεί μπροστά στις κάλπες τον ερχόμενο μήνα, με την μάχη να δίνουν τετ-α-τετ ο Ζαίρ Μπολσονάρο και ο Λουίζ Λούλα.

Ο αγώνας αναμένεται σκληρός, αφού οι στατιστικές υπηρεσίες δίνουν πίσω τον δεξιό πολιτικό, σε σχέση με τον Λούλα, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος. Πάντως, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της λονδρέζικης ομάδας αποκάλυψε ανοιχτά σε Μέσα της χώρας του ποιον θα υποστηρίξει.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω τη γνώμη μου για αυτό», δήλωσε, αρχικά, ο ίδιος.

«Είμαι δεξιός συντηρητικός, ακολουθώ χριστιανικές και οικογενειακές αρχές. Δεν βλέπω έναν τέλειο προεδρικό υποψήφιο, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ο Μπολσονάρο είναι ο πιο κοντινός σε αυτό που πιστεύω», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια μίλησε για τον Λούλα αναφέροντας: «Υποστηρίζει όλα όσα είμαι ενάντια. Η αριστερή ιδεολογία, ο σοσιαλισμός ακόμα και ο κομμουνισμός που δεν είναι τίποτα άλλο από τον ναζισμό. Η υποστήριξη στον Λούλα είναι σχεδόν αδύνατη».

Λούκας Μόουρα

«Ο κομμουνισμός είναι το πιο προχωρημένο στάδιο του σοσιαλισμού. Και για μένα ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι δύο παρεκτροπές. Και τα δύο έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και είναι απαράδεκτα καθεστώτα! Αλλά αν θέλετε να το αντικρούσετε, αποδείξτε το εδώ με ένα επιτυχημένο παράδειγμα κομμουνισμού», ανέβασε αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το βράδυ του Σαββάτου.

Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους φίλους της Τότεναμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μπολσονάρο, έχει εκφράσει κατά καιρούς ομοφοβικές, σεξιστικές, ρατσιστικές και αντί-περιβαλλοντικές απόψεις. Προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει την πανδημία του Covid, οδηγώντας σε υψηλό αριθμό θανάτων στη Βραζιλία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί οπαδοί των «Σπιρουνιών» δεν θέλουν να ξαναδούν τον Βραζιλιάνο να παίζει για την ομάδα τους καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνει ανοιχτά τις θέσεις του.

«Ακριβώς επειδή έδωσε μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου, δεν σημαίνει ότι απομακρύνουμε τις φρικτές πεποιθήσεις του εκτός γηπέδου. Πρέπει επίσης να πούμε, προφανώς, δεν είναι μόνο το ‘tweet’ του. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο με τον Λούκας. Έχει ιστορικό γι’ αυτό και πρέπει να το αποκαλέσουμε. Είμαι πάντα σοκαρισμένος με τους οπαδούς της Τότεναμ που δεν γνωρίζουν το ιστορικό του», δήλωσε ο Άντριου Στέτκα παρουσιαστής του «Τότεναμ Ντεπότ Πόντκαστ».

Πάντως, οι άνθρωποι της Τότεναμ δεν έχουν πάρει θέση ακόμη για το ζήτημα.