Μαν. Γιουνάιτεντ: Επιβεβαίωσε την πρόταση από Κατάρ ο Σεΐχης Γιασίμ!

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την πρόταση και από το Κατάρ για εξαγορά της ομάδας να επιβεβαιώνεται από τον Σεΐχη Γιασίμ.

Το κονσόρτιουμ από το Κατάρ πρόλαβε το χρονικό deadline που έληγε σήμερα το βράδυ και κατέθεσε πρόταση για εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάπως έτσι, οι προτάσεις για την ιδιοκτησία των «Κόκκινων Διαβόλων» ξεπέρασαν τις πέντε και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάν Αλ Τάνι, πρόεδρος ενός εκ των μεγαλύτερων τραπεζών του Κατάρ. επιβεβαίωσε ότι η οργάνωσή του έκανε πρόταση εξαγοράς του 100% της ιδιοκτησίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή είναι η δεύτερη πρόταση που γίνεται δημοσίως γνωστή, μετά την επίσημη προσφορά του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ μέσα στον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με το BBC αναμένονται να γίνουν γνωστές ακόμη δυο προτάσεις από την Αμερική για τη Γιουνάιτεντ, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από τη Σαουδική Αραβία, κάτι που σημαίνει ότι οι πρεοσφορές μπορεί να ξεπερνάνε τις πέντε στον αριθμό.

Σε ανακοίνωσή του, το Κονσόρτιουμ από το Κατάρ, επιβεβαιώνοντας την πρόταση, αναφέρει:

«Η πρόταση έχει ως στόχο να γυρίσει την ομάδα στις παλιές της δόξες. Η προσφορά είναι εξ ολοκλήρου από τη Nine Two Foundation του Σεΐχη Γιασίμ που σκοπεύει να επενδύσει στα πδοοσφαιρικά τμήματα του συλλόγου, στο προπονητικό κέντρο, στο γήπεδο και στην ευρύτερη περιοχή του σταδίου, την εμπειρία των οπαδών και τις κοινότητες των υποστηρικτών της ομάδας.

Το όραμα της πρότασης είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συζητιέται για το ωραίο ποδόσφαιρό της και να θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο».

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται πουθενά ακριβείς αριθμοί και ποσά, ενώ δεν έχουν διαρρεύσει τέτοια στοιχεία ούτε προς τον Τύπο.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

Ο Σεΐχης Γιασίμ είναι δηλωμένος οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρόεδρος της Καταριανής Τράπεζας QIB και γιος του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ.

Φημολογείται ότι ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν είτε κρύβεται από πίσω είτε παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόταση από τη μεριά του Κατάρ, ακόμα κι αν δεν μπορεί να έχει ανάμειξη στον αγγλικό σύλλογο.

Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και η εταιρεία του (QSI) έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ανάμειξη στο αγγλικό ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας με κάποιο ιδιοκτησιακό ποσοστό σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι κανονισμοί της UEFA δεν επιτρέπουν όμως την πολυιδιοκτησία, για αυτόν τον λόγο πρέπει να ξεκαθαριστεί στη Γιουνάιτεντ ότι δεν θα υπάρχει κάποια ανάμειξη της εταιρείς του Αλ-Κελαϊφί στο Κονσόρτιουμ, αλλά θα πρέπει η προσφορά να γίνει από ιδιώτες ή από κάποιον διαφορετικό οργανισμό.

Βρισκόμαστε λοιπόν εν αναμονή εξελίξεων…

Διαβάστε ακόμη στο eyap.gr: Τέλος ο Λι Μέισον από τους πίνακες διαιτησίας!