Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έκανε ρεκόρ μισθοδοσίας στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε καθαρή απώλεια 115,5 εκατομμυρίων λιρών για τη σεζόν 2021-22, παρόλο που τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% στα 583 εκατομμύρια λίρες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν και ενσωματώνουν το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο έληξε τον Ιούνιο, έδειξαν ότι οι ζημίες αυξήθηκαν κατά 23 εκατ. λίρες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το καθαρό χρέος του συλλόγου αυξήθηκε επίσης, από 419,5 εκατομμύρια λίρες το 2021 σε 514,9 εκατομμύρια φέτος, σημειώνοντας αύξηση άνω του 22%. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 89,1 εκατ. λίρες, ενώ η Γιουνάιτεντ κατέβαλε 33,6 εκατ. σε μερίσματα στους μετόχους.

«Τα οικονομικά μας αποτελέσματα για το οικονομικό 2022 αντικατοπτρίζουν μια ανάκαμψη από την πανδημία, μια πλήρη επιστροφή οπαδών και νέες εμπορικές συνεργασίες που αντισταθμίζονται από αυξημένες επενδύσεις στην ομάδα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Κλιφ Μπάτι.

Οι διοικούντες της ομάδας ξεκαθάρισαν πως τα έξοδα που έγιναν αυτό το καλοκαίρι για μεταγραφές δεν πρόκειται να επαναληφθούν του χρόνου: «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάναμε σημαντικές επενδύσεις στην πρώτη ομάδα με τη μόνιμη προσθήκη πέντε βασικών αρχικών, συμπεριλαμβανομένων έμπειρων διεθνών παικτών και νεότερων, αναδυόμενων ταλέντων. Είδαμε επίσης έναν υψηλότερο από το συνηθισμένο αριθμό αποχωρήσεων και αυτό ήταν ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι για την ανανέωση της ομάδας μετά την απογοητευτική σεζόν 2021-22».

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον Έρικ για να διασφαλίσουμε ότι έχει παίκτες με τη σωστή ποιότητα και χαρακτήρες για να πετύχει, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η επένδυση παραμένει συνεπής με τη δέσμευσή μας για οικονομική βιωσιμότητα. Συνολικά, βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στα σχέδια προσλήψεών μας, όπως προβλέπεται στην αρχή του καλοκαιριού, και δεν αναμένουμε το ίδιο επίπεδο δραστηριότητας στα μελλοντικά παράθυρα. Όπως πάντα, ο προγραμματισμός μας επικεντρώνεται στο καλοκαιρινό παράθυρο».

«Τα αποτελέσματά μας επηρεάστηκαν αρνητικά από την απουσία καλοκαιρινής περιοδείας τον Ιούλιο του 2021, τα εξαιρετικά υλικά και το αυξημένο κόστος κοινής ωφέλειας και τον αντίκτυπο της αποδυνάμωσης του νομίσματος με το όποιο χρηματοοικονομικό κόστος».

Ως αποτέλεσμα των μεταγραφών του περασμένου καλοκαιριού, όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζέιντον Σάντσο και Ραφαέλ Βαράν, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 19,1%, σημειώνοντας αύξηση 61,6 εκατομμυρίων λιρών, φτάνοντας στα 384,2 εκατομμύρια λίρες.

Αυτός ο αριθμός είναι ο υψηλότερος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι (355 εκατομμύρια λίρες). «Βασική αποστολή του συλλόγου μας είναι να κερδίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες και να διασκεδάζει τους οπαδούς μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ρίτσαρντ Άρνολντ.

«Από τον τελευταίο μας απολογισμό κερδών, έχουμε ενισχύσει την πρώτη ομάδα των ανδρών μας, ολοκληρώσαμε μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία και δημιουργήσαμε τα θεμέλια για να χτίσουμε από τα πρώτα στάδια της σεζόν 2022-23 υπό τον νέο προπονητή μας, Έρικ τεν Χαγ. Συνεχίσαμε επίσης να αναπτύσσουμε τη γυναικεία ομάδα μας με στόχο να ενισχύσουμε τη θέση μας ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της Super League Γυναικών».

«Ενώ υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να γίνει, όλοι στο σύλλογο έχουν ευθυγραμμιστεί με μια ξεκάθαρη στρατηγική για την επίτευξη σταθερής επιτυχίας στο γήπεδο και ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο έξω από αυτό, προς αμοιβαίο όφελος των φιλάθλων, των μετόχων και άλλων ενδιαφερόμενων μερών».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Ντεπάι: «Απέρριψα δύο καλές προτάσεις από Αγγλία»

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!