Μόισες Καϊσέδο: Επέμβαση του τεχνικού Αλφάρο μετά από ερώτηση δημοσιογράφου

Άμεση αντίδραση του Γκουστάβο Αλφάρο, σε ερώτηση που δέχθηκε ο παίκτης του, Μόισες Καϊσέδο, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ποδοσφαιριστής της Μπράιτον και βασικό στέλεχος της εθνικής Εκουαδόρ, Μόισες Καϊσέδο, απαντούσε στις καθιερωμένες ερωτήσεις όταν δέχθηκε μια άβολη ερώτηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ. Αντιλαμβανόμενος την δυσμενή θέση του ποδοσφαιριστή του, ο προπονητής του Ισημερινού, Γκουστάβο Αλφάρο, πήρε τον λόγο, προστατεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον νεαρό.

Ο προπονητής, πέρα από την σχεδίαση του τακτικού σχεδίου σε μια ομάδα, παίζει για τους περισσότερους νέους ποδοσφαιριστές τον ρόλο του μέντορα ή ακόμα και ενός αθλητικού πατρικού προτύπου. Μια στιγμή που αποδεικνύει ακριβώς αυτό, εκτυλίχθηκε στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του εναρκτήριου παιχνιδιού για το Μουντιάλ, μεταξύ της οικοδέσποινας Κάταρ και του Εκουαδόρ.

«Μην τον βάζετε σε μπελάδες… είναι ποδοσφαιριστές, έχουν τα ταλέντα και τα όνειρά τους και πρέπει να τους σέβονται», ήταν τα λόγια του Γκουστάβο Αλφάρο.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Η Ελλάδα φέρνει…μνήμες στον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!