Ναυαγεί η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Έβερτον

Η Έβερτον εξετάζει «εναλλακτικά σενάρια» σχετικά με την ιδιοκτησία του συλλόγου, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στο συμβουλευτικό συμβούλιο φιλάθλων της ομάδας (FAB).

Το deal μεταξύ του Φαρχάντ Μοσίρι και της 777 Partners για την μεταβίβαση των μετοχών της Έβερτον φαίνεται πως ναυαγεί. Η 777 Partners συμφώνησε να αγοράσει το 94% του μεριδίου του ιδιοκτήτη Φαρχάντ Μοσίρι τον Σεπτέμβριο, αλλά αυξάνεται η αβεβαιότητα για την εξαγορά, καθώς η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι κάλεσε εμπειρογνώμονες αναδιάρθρωσης σε μια προσπάθεια να σώσει την επιχείρηση.

Η κίνηση για εξωτερική βοήθεια δείχνει ότι η προτεραιότητα της εταιρείας φαίνεται να είναι η επιβίωση, παρά η προσθήκη ενός ακόμα «βραχνά» με την απόκτηση της ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ.

Την Τρίτη, το συμβουλευτικό σωματείο φιλάθλων της Έβερτον — μια ομάδα που στοχεύει στο να δώσει στους φιλάθλους ουσιαστικό λόγο στις υποθέσεις του συλλόγου — δημοσίευσε βασικές λεπτομέρειες μιας επιστολής από τον προσωρινό CEO της Έβερτον, Κόλιν Τσονγκ, προκειμένου να ενημερώσει τους φιλάθλους για «τα γεγονότα και όχι εικασίες» σχετικά με την κατάσταση της πώλησης του συλλόγου.

Η επιστολή ανέφερε ότι η συμφωνία αγοράς μεταξύ της 777 Partners και του Μοσίρι λήγει στο τέλος του μήνα. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι ο Μοσίρι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το FAB την επόμενη εβδομάδα. Η δήλωση ανέφερε: «Υπάρχει μια συμφωνία αγοράς μετοχών σε ισχύ, η οποία δίνει στην 777 Partners την ευκαιρία να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου και αυτή ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου.

«Ο σύλλογος επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν σχέδια για να προχωρήσουν εναλλακτικά σενάρια, σε περίπτωση που η εξαγορά από την 777 Partners δεν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Τσονγκ εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους φιλάθλους για την υπομονή και την υποστήριξή τους τους τελευταίους μήνες και δεσμεύτηκε να παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις, τόσο μέσω των επίσημων διαύλων επικοινωνίας του συλλόγου όσο και μέσω δομημένου διαλόγου με το FAB.

Η δήλωσή μας την περασμένη εβδομάδα κατέστησε σαφές τι πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβεί για να βρεθούν οι κατάλληλοι ιδιοκτήτες για τον σύλλογό μας και η θέση μας δεν έχει αλλάξει.

Θα συνεχίσουμε να κρατάμε τους φιλάθλους ενημερωμένους καθώς μαθαίνουμε για οποιεσδήποτε σημαντικές εξελίξεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ερωτήσεις».


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Για «εύθραυστα θεμέλια» έκανε λόγο ο Ποστέκογλου-ήρθε σε αντιπαράθεση με οπαδό των «Σπερς» [vid]