Νέος τεχνικός της Σαουθάμπτον, ο Ράσελ Μάρτιν!

Ο Ράσελ Μάρτιν αναλαμβάνει και επίσημα το «τιμόνι» της Σαουθάμπτον, με στόχο να την επαναφέρει στην Premier League.

Η Σαουθάμπτον έχει πλέον προπονητή! Οι «Άγιοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Σουόνσι, Ράσελ Μάρτιν, ο οποίος από το απόγευμα της Τετάρτης (21/06) ανέλαβε και επίσημα τις τύχες της ομάδας.

Ο Μάρτιν υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με τη «Σότον» (ως το 2026) και άπαντες στον σύλλογο ελπίζουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει σε επιτυχίες, αρχής γενομένης από την επιστροφή της ομάδας στην Premier League. Φυσικά, ο 37χρονος γνωρίζει αρκετά καλά την Championship, αφού στις δύο προηγούμενες σεζόν βρισκόταν στον πάγκο της Σουόνσι.

Τη φετινή περίοδο μάλιστα (2022/23), οι «κύκνοι» πραγματοποίησαν μία εξαιρετική πορεία, με βάση και το ρόστερ που είχαν, αφού έφτασαν τρεις βαθμούς μακριά από τα play-offs! Την επιτυχία αυτή πιστώνεται αποκλειστικά ο Μάρτιν, ο οποίος κατόρθωσε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της Σουόνσι. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και με την ΜΚ Ντονς, στης οποίας τον πάγκο κάθισε για 1,5 χρόνο στη League One.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Μάρτιν είχε ένα χρόνο ακόμη στο συμβόλαιό του με τη Σουόνσι. Για αυτό και οι Ουαλοί δικαιούνται αποζημίωση από τη Σαουθάμπτον, κάτι που προς το παρόν δεν έχουν λάβει και είναι πιθανό να κινηθούν νομικά για να δικαιωθούν.